fb
Damespraatjes Damespraatjes

Hoe kun je je kinderen bij Valentijn betrekken?

Als je een kind naar ‘de liefde’ vraagt beginnen de meesten te giechelen, boe te roepen of slaan hun handen voor de ogen. Verliefd zijn is raar, het andere geslacht is stom en kusjes zijn vies. Behalve die van papa en mama dan. Vanaf een jaar of 12 beginnen de meeste kinderen pas te snappen wat liefde voor een leeftijdsgenootje betekent. Meisjes kunnen dit vaak eerder dan jongens. Maar hoe betrek je je kinderen bij Valentijnsdag, ook al snappen ze er niks van? Zo!

http://www.youtube.com/watch?v=d1kXydCqhy4&list=TLNcyIg5bY38LjOCSZnLuv1390XuFISY31

1. Laat het romantiek gehalte niet te hoog oplopen. Kinderen snappen het niet en houden er niet van. Kaarsjes op de ontbijttafel moeten vooral leuk zijn en niet teveel met romantiek te maken hebben.

2. Geef je kinderen mee dat Valentijnsdag een dag is waarop je extra lief tegen iedereen doet, dus niet perse alleen voor de liefde van je leven. Trek het onderwerp breder!

3. Betrek je kind bij Valentijnsdag door hem of haar ook wat te laten voorbereiden. Maak een mooie tekening voor de oppas of bak een taart voor een vriendje. Zo krijgen je kids een leuk gevoel bij de dag en kijken ze uit naar volgend jaar.

4. Een brunch is het ideale moment om een mooi Valentijnsmoment met het hele gezin te beleven. Bak samen hartvorminge koekjes en pannenkoeken. Versier de tafel en maak er samen wat moois van. Gezelligheid staat voorop! Na zo’n gezellige middag is het voor jou en je partner ook makkelijker om ze in de avond bij een oppas onder te brengen. Jullie verdienen tenslotte ook jullie momentje.

Lees hier welke romantische films jij en je valentijn écht gezien moeten hebben!

Dit artikel was ook te lezen op Happy Moms

Video: Small Fry

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook