fb
Damespraatjes Damespraatjes

Jip: “Wat mijn schoonzus op ons trouwfeest droeg kon echt niet!”

Vorige zomer stapten Jip en haar liefde Nico in het huwelijksbootje. “Nico en ik kennen elkaar van de middelbare school en hadden al twintig jaar verkering. Best indrukwekkend als je pas 35 jaar oud bent. We vinden het heel bijzonder, zeker omdat je tegenwoordig niet zo vaak hoort dat mensen bij hun jeugdliefde blijven. Nico is de meest geweldige man op aarde en onze jaren samen vlogen voorbij. Ook met zijn ouders kan ik het goed vinden en noem zijn moeder zelfs ‘ma’. Helaas kunnen zijn zus en ik minder goed door één deur. En dat is sinds ons trouwfeest afgelopen zomer niet bepaald beter geworden…”

Alle aandacht

Hanne, de oudere zus van Nico, is een bijzondere vrouw. “Ze wil altijd in het middelpunt van de belangstelling staan en doet hier alles voor. Toen we nog op school zaten, had ze roze haar en droeg ze elke dag netpanty’s, hoge hakken en weinig verhullende topjes. Constant was ze bezig met hoe ze eruit zag en of er wel genoeg naar haar gekeken werd. Stond een ander meisje in de schijnwerpers, bijvoorbeeld omdat ze een nieuwe broek had, dan moest Hanne daar een lelijke opmerking over maken.”

Onzeker

Zowel Nico als Jip hebben al jaren door hoe het zit met Hanne. “Zo zelfverzekerd als ze doet voorkomen, zo onzeker is ze eigenlijk. De jaren na de middelbare school waren niet makkelijk voor haar. De ene na de andere relatie strandde, ze maakte geen enkele studie af en had vaak ruzie met vrienden en vriendinnen. Ze werkt nu als verkoopmedewerker in een beddenwinkel en vindt dat niet echt leuk. Maar ja, ze heeft toch geld nodig.”

Heel zielig

Op sociale media ziet Jip dat Hanne het liefst influencer zou worden. “Ze is de hele dag filmpjes en foto’s van zichzelf aan het posten. Uitdagend en schaars gekleed kijkt ze in de camera. Hoe minder ze aan heeft, hoe meer likes haar foto’s krijgen. Als ik zie wíé die foto’s liken, zie ik dat het allemaal wat oudere mannen zijn. En niet bepaald frisse types. Nico en ik moeten er vaak om lachen, maar stiekem vinden we het ook wel heel zielig. Zonder de aandacht van die mannen is zij niet gelukkig.”

Slim plan

Rond het plannen van het huwelijk, hebben Jip en Nico er rekening mee gehouden dat Hanne voldoende in de spotlight geplaatst wordt. “Als ze te weinig aandacht krijgt, gaat ze lelijk doen. Dit wilden we voor zijn, dus vroeg Nico haar als zijn getuige, vroegen we haar te speechen en mocht zij meehelpen met het organiseren van mijn vrijgezellenfeestje. ‘Door haar een beetje in het zonnetje te zetten, zijn we gegarandeerd van een drama-vrije dag’, zo redeneerde Nico. Ik vond het wel een slim plan en stemde ermee in.”

Dat trek je toch niet aan?!

Op de grote dag blijkt het plan helaas tóch niet slim genoeg. “Mijn schoonzus had een loeistrak, ultra kort, wit jurkje aan. Om onze gasten niet op kosten te jagen hadden wij geen dresscode doorgegeven. Maar iedereen weet toch dat je bij een huwelijksvoltrekking geen witte kleding aantrekt en je een beetje ingetogen kleedt?! Het kan niet anders dan dat Hanne dit ook wist, maar dit gewoon totaal aan haar laars heeft gelapt. Woest was ik!”

Gemene speech

Gedurende de gehele dag is Hanne luidruchtig en slaat het ene glas na het andere achterover. “Ook haar speech was allesbehalve mooi of lief. Ze maakte alleen maar flauwe grappen die mij naar beneden haalde. Alles om maar zelf in de schijnwerpers te kunnen staan. ‘Het leek wel een roast, in plaats van een speech’, zei mijn beste vriendin. Het is toch niet normaal dat ik beledigd wordt tijdens mijn eigen trouwfeest?!”

Klaar met haar

Na het trouwfeest is Jip even helemaal klaar met haar schoonzus. “Ik hoefde haar echt even niet meer te zien of spreken. Nico vond dat moeilijk, maar begreep het. We zijn inmiddels bijna negen maanden verder en ik heb nog steeds nauwelijks met haar gesproken. Als we elkaar tegenkomen op een verjaardag zeg ik beleefd gedag en loop daarna weg. Het gekke is: zij lijkt niet eens door te hebben dat ik helemaal klaar met haar ben. Bizar toch?”

Bal ligt bij haar

Nico heeft begrip voor de boosheid van zijn vrouw. “Maar ik proef ook dat hij graag wil dat het goed komt. Dat snap ik, het is zijn zus. Maar ik vind dat de bal bij haar ligt. Zij moet haar excuses aanbieden en zich anders gaan gedragen. Tot die tijd houd ik afstand. Zelfs als dat tussen Nico en mij in komt te staan. Ik laat me niet zo voor schut zetten.”

Afbeelding: Unsplash

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

4 reacties

Kaat -

Zo herkenbaar, ook ik was ooit in het bezit van zo’n zus, het moest altijd allemaal om haar draaien. Ook ten koste van anderen, niemand was zo mooi als zij……
Nu al jarenlang geen contact, rust!

Fiene -

Hoi Jip,
Niet rot bedoeld maar jij en je man hebben haar zelf podium gegeven op het meest belangrijkste dag van jullie leven. Ze heeft het op een gouden dienblad aangereikt gekregen om je te roasten en zich zo belangrijk te voelen. En je bent daar verbaasd over? En het gekke is ze word daar totaal niet over aangesproken maar je zwijgt haar gewoon dood? (Maar je zegt wel netjes gedag natuurlijk) jullie hebben haar de belangrijkste taken gegeven en ze heeft daar zeker gebruikt van gemaakt om in de middelpunt te staan. Wat dacht je dan dat ze ging doen lief lachen en zwaaien? Waarom zijn jullie niet mondig naar haar en spreken jullie daarop aan? Maar je doet jouw verhaal wel hier , hoop je dan dat ze dit leest? Zou het trouwens wel doen dit verhaal onder haar neus leggen en zeggen goh komt je dit niet bekend voor? Maar eerlijk denk dat ze zich totaal niet in herkend. Kom meid je bent boos, ze heeft je dag verpest en ga erop af! Hier heeft ze niets aan hoor!

Joris -

Toch frappant dat je haar niet gewezen hebt op haar drankinname gedurende de dag en bij voortduring niet hebt verwijderd. Daarnaast ook bijzonder dat niemand de speech aka roast heeft afgekapt na enkele beledigingen, maar haar gewoon haar gang heeft laten gaan. Dit zijn twee momenten die ultiem geschikt waren om haar te verwijderen van het feest en uit je leven. Maar achteraf uithuilen bij een of ander blog is natuurlijk wel iets makkelijker dan gewoon ballen tonen. Grow a pair.

Sanderien van Mul -

Goed zo! Eindelijk eens een zelfstandige, mondige vrouw in een van de verhaaltjes alhier. Natuurlijk laat je je niet beledigen door zo’n gek triest wijf dat van sneuheid aan elkaar hangt. Lekker in haar sop laten gaarkoken, zo min mogelijk contact mee en je man mag dan wel willen ‘dat het goed komt’, maar hij moet beseffen dat het nooit meer goed komt zolang zijn zus zich blijft gedragen zoals ze doet. En zeker als ze het zelf niet inziet met die plaat voor d’r kop, zal ze niet gaan veranderen. Excuses kun je ook wel willen of zelfs eisen, maar die gaan er toch niet komen en áls ze al komen, dan is het geforceerd en niet gemeend. Nee hoor, ga gewoon door zoals je nu bezig bent en laat dat mens niet je leven bepalen.

Reageer ook