fb
Damespraatjes Damespraatjes

Je meest dierbare bezittingen nooit meer kwijtraken? Maak gebruik van een GPS tracker!

Een paar weken geleden gebeurde er iets bijzonders: het stuur en de versnellingspook van onze auto werden gestolen. Zonder zichtbare sporen van een inbraak wisten de dieven de auto in te komen en de benodigde spullen te verwijderen. Hoe ze dat hebben gedaan? Door het signaal van de sleutel middels speciale software door te sturen naar de auto. Voor onze voordeur konden ze het signaal oppikken en zo de deur openmaken. Heel eng …

Toen ik de volgende ochtend met een politieagente sprak, vertelde ze dat het vaak gebeurt. En dat wij nog goed weg zijn gekomen! Op deze manier hadden ze namelijk ook de hele auto kunnen stelen en dan staat hij tegen de tijd dat jij wakker wordt al ergens in het buitenland. De enige manier om hem dan nog terug te vinden, is als je een GPS tracker in de auto hebt.

In de rugzak van je kind

Een GPS tracker is niet alleen een handige tool om je auto terug te vinden wanneer je hem kwijt bent of als hij gestolen is. Je kunt hem ook voor andere dingen gebruiken! Zo ken ik een moeder die een trackertje in de rugzak van haar dochtertje doet. Ze loopt elke dag zelf naar en van school en deze GPS tracker geeft zowel de moeder als het dochtertje een fijn gevoel. Gelukkig hebben ze hem nog nooit nodig gehad, maar als haar dochter een keer niet op school aankomt kunnen ze makkelijk zien waar ze is.  Wel zo’n fijn idee.

Nooit meer je huisdier:kind:auto kwijtraken?

Aan de halsband van je huisdier

Ook aan de halsband van de hond of kat kan je een GPS tracker vastmaken. Wij wonen in Amsterdam en ik hoor zo vaak van mensen dat hun kat of hond er vandoor is. Het beestje wil wel graag naar huis, maar is de weg kwijt. Een GPS tracker is de snelste manier om hem terug te vinden.

Nog veel meer handige toepassingen

Natuurlijk zijn er nog heel veel meer dingen waar je een GPS tracker aan kunt hangen of in kunt stoppen. Denk bijvoorbeeld aan je koffer als je op reis bent, aan spullen zoals een bladblazer die je vaak uitleent (waarvan iedereen ontkent dat hij/zij hem heeft staan) of aan de gymtas van je oudste zoon. You name it!

Wat is verder belangrijk om te weten? 

Een GPS tracker heeft vrij zicht nodig. Hij is dan ook niet zo geschikt voor spullen die je vooral in huis gebruikt. Ook is het goed om te weten dat je voor het gebruik van de tracker een betaald GPS account nodig hebt. De eerste periode gebruik je dit vaak gratis, maar daarna zijn er meestal kosten aan verbonden.

Zou een GPS tracker iets voor jou zijn? Zo ja, waar zou je hem voor gebruiken? Praat met ons mee in de comments onder dit artikel. Vinden we gezellig. 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook