fb
Damespraatjes Damespraatjes

Je lekker voelen in zwemkleding? Zo doe je dat!

Zo’n twee weken geleden zaten wij nog met het hele gezin op Curacao. Wat hebben we daar genoten zeg! Heel veel lekker eten, borrelen met vrienden, strandjes bezocht, tourtjes over het eiland gemaakt en natuurlijk eindeloos zwemplezier. Zowel de kids als wij hebben het grootste deel van de vakantie in onze zwemkleding doorgebracht. Zo hoort dat als je op vakantie bent! De kids voelen zich heerlijk in hun zwembroekjes en ook mijn man lijkt geen enkele moeite te hebben met het uittrekken van zijn shirt. Ik daarentegen? Ik vind dat blote vaak wel een dingetje hoor… Hoe doe je dat, je lekker voelen in zwemkleding? Wij leggen het je uit!

Lekker voelen in zwemkleding

Sinds ik kinderen heb, is mijn lichaam veranderd. Ik ben 10 kilo zwaarder, mijn buik is niet meer zo strak als zes jaar geleden en alles blubbert gewoon wat meer. Is dat erg? Natuurlijk niet! Moet ik daar nog steeds aan wennen? Dat wel. Komt dat uiteindelijk helemaal goed? Uiteraard! Ondanks het feit dat ik best moet wennen aan dit nieuwe lichaam, loop ik tijdens de vakantie gewoon lekker in mijn zwemkleding. Ik heb een paar ’trucjes’ waardoor ik me hier lekker en goed bij voel.

Mooie zwemkleding

Of je nou voor een nietsverhullende bikini of een stijlvol badpak gaat; kies voor kwaliteit. In een badpak dames of bikinis dames voel je je altijd beter als het goed spul is. Kijk tevens naar een pasvorm die jouw vormen het beste tot hun recht laat komen en kies een kleur waar jij vrolijk van wordt. Liever geen kleur? Zwarte en witte zwemkleding is altijd chique en mooi.

Goede accessoires

Ik style mijn zwemkleding graag af met goede accessoires. Een vrolijk sjaaltje in mijn haar, een klassieke omslagdoek en een grote zonnebril. Zo ziet het er allemaal net wat gekleder uit en dat doet wonderen voor je look.

Kijk om je heen

Heb jij (net als ik) soms ook moeite met het omarmen van je lichaam? Dan kan het best goed zijn om eens om je heen te kijken op het strand. Ja, er lopen heus moeders met het lichaam van Doutzen Kroes. Maar trust me: er zijn veel meer lichamen die lijken op dat van jou en mij.

Heb gewoon plezier

Je bent mooi zoals je bent. Punt. Op het strand of aan het zwembad is het dan ook zaak om zo snel mogelijk over te gaan op wat er écht toe doet. Is dat je zwemkleding? Nee. Een sexy uitstraling? No way! Het belangrijkste is dat je heel veel plezier hebt (en met veel geluk ook nog even lekker een hoofdstuk uit je boek kunt lezen). Zo voel je je toch het aller lekkerst.

Praat met ons mee

Heb jij nog goede tips? En hoe voel jij je in zwemkleding? Ik ben heel benieuwd. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel. Vinden we gezellig!

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over! 

Foto door Pixabay

Reageer ook