fb
Damespraatjes Damespraatjes

Jasmijn: “Een vader van school deed mijn dochtertje in bad!”

‘Het was gewoon goed bedoeld, maar het voelt verkeerd’. Jasmijn herhaalt het als een mantra. Haar dochtertje Joy is door de vader van een vriendinnetje in bad gedaan. Het zit Jasmijn dwars en ze wordt er nerveus van. “Moet ik er iets van zeggen?”

Joy is vier jaar en een heel vrolijk meisje. Makkelijk in de omgang, kletst vrolijk tegen iedereen aan en heeft veel vriendjes en vriendinnetjes op school. Eefje is haar bestie en de meisjes spelen graag met elkaar. “Eefje is ook zo’n schatje, het hadden zo zusjes kunnen zijn. De ouders van Eefje ken ik ook en dat zijn prima mensen met wie ik goed contact heb. Regelmatig komt Eefje bij ons en Joy speelt ook vaak bij haar thuis. Ze is onder de indruk van de grote broer van Eefje die ook echt heel leuk tegen haar doet.”

Heerlijk even me-time

Voor Jasmijn is het stiekem wel fijn dat haar dochter het zo goed kan vinden met Eefje. “Als mijn dochter bij haar vriendinnetje is, heb ik even tijd voor mezelf. Na de bevalling belandde ik in een behoorlijke dip en het heeft even geduurd voor ik mezelf weer had herpakt. Ik was zo moe en vaak verdrietig, dat was niet leuk meer. Maar ik heb keihard aan mijn welzijn gewerkt. Ben gaan sporten en bezocht een coach. Sinds een jaar kan ik zeggen dat het goed met me gaat maar dan moet ik het niet te druk hebben en stressvrij zijn. Wat helpt is zo nu en dan even tijd voor mezelf. Hoe fijn is het dan als ik weet dat Joy het zo naar haar zin heeft bij haar vriendinnetje.”

Mag ik bij Eefje eten?

Laatst stond Jasmijn op het schoolplein te wachten op haar dochtertje. Nadat de bel was gegaan, kwamen ze met rode wangen naar buiten gehold. Of Joy bij Eefje mocht spelen en eten? “Op donderdag is Marnix, de vader van Eefje, er altijd en ik besprak met hem of het goed was dat Joy bleef eten. Het klonk als een leuk idee en ik zag er verder geen kwaad in. Marnix vond het een super idee en zou lekker pannenkoeken voor de meisjes bakken.”

Huh? Is Joy in bad geweest?

Jasmijn geniet van haar onverwacht vrije namiddag en gaat even de stad in. “Ik was helemaal in mijn element: Joy bij Eefje, die had het wel naar haar zin, ik shoppen.” Zo rond half zeven fietst Jasmijn naar Eefje haar huis. “Joy deed de deur daar open en ik zag dat ze in bad was geweest. Haar haartjes waren nat en ze rook naar de Zwitsal. Een klein schokje ging door me heen.” Als Marnix uit de keuken komt, vraagt hij Jasmijn of ze wat wil drinken. “In eerste instantie dacht ik: nee, ik moet naar huis. Maar ik wilde weten waarom Joy’s haar nat was dus ik besloot even te blijven.”

Zag het voor me

Marnix schenkt een glas in en vertelt honderduit over hoe leuk het was. En dat Joy zo’n vrolijk en open meisje is. “En toen vertelde hij dat hij Eefje na het eten meteen in bad gedaan zodat ze straks gelijk lekker fris haar bedje in kan. Ik werd niet goed en kreeg het bloedheet. Ik verstijfde van het idee dat hij mijn dochtertje in bad had gedaan. Daarna zag ik voor me hoe hij had afgedroogd en weer aangekleed. Het zweet brak me uit en ik stamelde ‘bedankt’. Het glas dronk ik niet leeg, ik wilde weg. Marnix en Eefje zwaaiden ons vrolijk uit en ik fietste zo snel ik kon naar huis.”

Het knaagt aan me

Ze brengt Joy naar bed en twijfelt of ze het haar vriend, de vader van Joy zou vertellen. “Als ik het zou vertellen zou het opeens ‘echt’ zijn en zou ik er veel gewicht aanhangen. Misschien onnodig. Maar ook vrees ik een beetje voor zijn reactie. Ik vermoed namelijk dat hij woest wordt en verhaal gaat halen bij Marnix. Ik wil niet dat de vriendschap van Joy en Eefje op het spel komen te staan. Dus ik heb niets gezegd, tegen niemand niet. Ik heb er een vervelend gevoel over en weet niet zo goed wat ik daarmee moet.”

Badder haar maar niet

Er zal echt niets met Joy zijn gebeurd, toch? Het blijft maar door haar hoofd spoken. Die man is wel alleen met twee meisjes van vier jaar en je hoort tegenwoordig van die verschrikkelijke dingen. Wat nou als er wel iets is gebeurd? Dat zou Jasmijn zichzelf nooit vergeven. “Ik pieker me suf en vraag me af waarom Marnix me niet even belde toen hij op het punt stond Joy te badderen? Dan hadden we het kunnen overleggen en dan had ik gezegd: ‘doe maar niet. Ik doe haar thuis wel even in bad’. Maar nu had ik geen keuze. Het is denk ik vooral het niet overleggen wat me zo verontrust. Ik blijf nu maar tegen mezelf zeggen: ‘het was gewoon goed bedoeld, maar het voelt verkeerd’. Dit herhaal ik de hele dag in de hoop dat ik er in ga geloven. Maar zover ben ik nog lang niet.”

Wat vind jij? Moet Jasmijn hier iets van zeggen? Praat mee in de comments onder het artikel.

Afbeelding: Unsplash

 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

40 reacties

Cest moi -

Ik schrik van de reacties. In wat voor tijd zijn we belandt dat we collectief gek worden? We laten ons gek maken door allerlei verhalen in de media en denken al snel het ergste van veel zaken. Ik begrijp best wel het gevoel, maar maak dat bespreekbaar en zeg gewoon dat je je er niet lekker bij voelt. Ja er gebeuren soms rare dingen maar gelukkig gaat het meeste goed, gelukkig hebben de meeste ouders het beste voor met het kind. Relax en overleg, dat haar vriend zo zou reageren, verhaal halen bij, zegt veel over de gedachtengang van hun. In deze tijd is het zeker niet handig, want een verkeerd oog en je bent al pedofiel tegenwoordig, helaas leven de meeste mensen in een tijd van argwaan.

Jan van Straten -

Je moet wijs handelen. Je moet geen kind van een andere in bad doen, alleen al om de hier genoemde reactie van de moeder van het kind.

didi -

Op zichzelf niets mis mee maar ook al moet je er niets achter zoeken, je kan niet voorzichtig genoeg zijn.Die man had het toch gewoon kunnen vragen en is niet omdat hij zijn dochtertje wast ook haar vriendinnetje moet wassen.Het zekere voor onzekere nemen

Joris -

Berend, dat hij vreemde kinderen in bad doet met je vrouw erbij, is voor de ouders van die kinderen natuurlijk geen enkele garantie.

Berend Wielinga -

Hier werden de logeetjes gewoon door mij gedoucht, maar wel altijd met mijn vrouw erbij. Geeft an beide kantwn zekerheid.

David -

Mijns inziens hoort de dame in kwestie, haar dochter feilloos te kennen. Haar gedrag goed in de gaten houden. Vlug hoort een ouder te kunnen concluderen of inderdaad iets plaats heeft gevonden. Wellicht kan gaandeweg met de vader van Eefje zoiets rustig besproken worden. Kalmte is geboden bij zulke onverwachte dingetjes.

Suzan -

Nooit zonder toestemming zoiets laten doen. Eerst met je partner praten vertel alles. Dat je het verzwijgt wilt al zeggen dat het verkeerd is. Je probeert nu ook je eigen gedrag goed te praten. Maar het wordt erger dat je er niets van en over zegt.
Nooit en never nooit mag iemand je kind op die manier zien of aanraken op zo een zogenaamde onschuldige manier. Als jij dit voorbij laat gaan. Wat is de volgende stap of gaat je kind die geen weet heeft wat er gebeurd dit zien als normaal bij iedere vader v een vriendinnetje. Denk daar maar eens over na.

Joke Zetteler -

Ik zou dat ook nietwillen. Mijn kind doe ik zelf in bad. Afblijven.

Henk -

Zie niet waar voor hij jou kind in bad moet doen na het eten en ja het is een rare wereld dus het had een vraag waard geweest.

Wouter -

Zo de waard is, vertrouwt hij zijn gasten?

Ronny -

Waarom is dat verkeert?Als een andere moeder het had gedaan was er blijkbaar niks aan de hand?Maar als een vader dat doet wordt hij direct bestemelt als pedofiel!Die mens had goeie bedoelingen,en ja hij had het mss eerst moeten vragen!Maar daar zo een drama over maken?Dat kind is potverdekke 4jaar,kzou nu zeggen dat ze 10 of 11 zou geweest zijn,nee dan hoort dat niet,maar 4jaar?Niet altijd het slechtste zien in iemand!

Harry -

Waarom zou je in hemelsnaam het meisje in bad doen? Ze komt eten toch? Gaan we geen kinderen ongevraagd in bad doen

Els -

Heftige reactie! Zijn beste vriendinnetjes jullie kunnen goed met elkaar, de vader heeft het wss alleen maar goed voor je bedoelt en die meiden hebben het vast heel gezellig gehad samen baderen. Beetje vertrouwen hebben is niet verkeerd!

Joris -

Roland, beetje zuur. Niemand zegt dat je by default fout bent. Dat maak jij ervan. En geweld is natuurlijk niet oke, met je klap in de nek.

Martine van Os -

Saskia – doe niet zo NAIEF. Jij vindt het écht, écht prima en fantastisch dat een onbekende vent, niet eens haar eigen vader, jouw kind in bad doet? Haar naakt ziet? Haar afdroogt ook op de intiemste plekjes? Er hoeft niet eens iets ergs te gebeuren, maar alleen al het feit dat jij het prima de luxe vindt dat een vreemde man (kom op zeg, hoe goed ken je hem eigenlijk) jouw kind baddert gaat me echt boven de pet.

Wim -

Na het lezen van dit verhaal ben ik van meening als vader van 6 dochters jaa 6 dochters , dat het aan betreffenden ouders ter spraken zal gebracht worden hoe men over zulke situatie’s wel en niet zal omgegaan worden.
Mijn dochters hebben ook wel vriendinnen mee naar huis gehad en nu ze ouder zijn ook nog. En hier was nooit een probleem geweest om te douche of in bad alleen of met een van de vriendinnen erbij. Eenige is dat er duidelijkheid moet zijn onder de ouders dat wel. Verder vindt ik het verhaal wel zo omschreven of men hier met iemand te doen zou hebben wat misschien aldan niet direct gezegt in het verhaal maar wel al bij voorbaat indirect beschuldigt is of wordt voor ontucht , dat vindt ik in dit verhaal tever gaan omdat volgens het verhaal men al een tijdje elkaar kent.
Dus zou het geen onzinnige gedachte gang hoeven te zijn en dus ook gewoon bespreekbaar moeten zijn onder de ouders van de kinderen.
Naar mijn meening is het verhslen en verdacht maki gen in de lucht werpen terwijl het niet eens nodig zou zijn.
Uit ervaring van mijn dochters weet ik dat als er zoals men dat vaak benoemd spelletjes zijn geweest dan zal het kind het ook wel uiten.

Marcelhoopman -

Niks leuker voor 2 blagen samen in bad word wel wat vreemder als alleen logeetje onder de douche gezet word gewoon ff wachten en zelf ook doen en kijken naar reactie van vriendinnetje dan weet je of het daar normaal is en kun je alsnog kijken wat je ermee wilt

Roland -

Weet je wat ik vind? Je bent een vreselijk mens. Een vreselijk product van een maatschappij waar we elkaar voortdurend gek maken. Ik ben vader van drie, waarvan twee meiden en het is meerdere keren gebeurt dat vriendinnetje hier speelden en om whatever reden met elkaar in bad gingen. Gewoon voor de lol of omdat het warm is of omdat ze buiten vies geworden zijn. Ik was vaak alleen met de kinderen omdat mijn vrouw wegens baan in de zorg op zulke dagen (zaterdag, woensdagmiddag etc) aan het werk was. Hier is nik raars aan mensen; een ieder die zo over me zou denken verdiend dezelfde klap in zijn nek als de mensen die zich inderdaad misdragen. Bah. gewoon bah. Ben ik by -default aan vieze man? alleen omdat ik man ben? Ik ben echt boos om verhaal.

Lotte -

Ongeacht geslacht van kind of ouder, ongevraagd iemand anders kind zomaar te baden als het niet ook blijft logeren vind ik gewoon not done en raar…. Er zijn natuurlijk altijd noodgevallen die uitzondering op de regel zijn maar dat was hier blijkbaar niet het geval.

Angy -

Dit is zeker iets dat je moet bespreken met de ouders, jouw partner en kind.
Omdat mensen keuzes kunnen maken die jij als ouder niet waardeert Is het van belang om jouw kind te leren wat wel en niet mag als ze bij anderen zijn. Dit had je ook al met je kleine moeten bespreken na het openhalen. Heb je gevraagd hoe het is gegaan en hoe zij zich daarbij voelde? Dat zegt ook heel veel over wat er heeft plaatsgevonden.
Een vader zou beter moeten weten dat het niet in goede aarde valt als die een kindje maakt ziet dat niet van hem is. En met een beetje gezond verstand brand je je daar niet aan. Sowieso bespreken!

Yvonne -

Ik ben ook nog een balans aan het zoeken tussen vertrouwen (of naïef) en beschermen… maar de mensen die hier zeggen dat ze niet zo hysterisch moet doen en dat het juist aardig bedoelt is, die zijn naïef! Weet je hoevaak kindermisbruik voorkomt? Ik denk niet dat je je dat beseft anders zou je nooit zoiets zeggen. En het gebeurt 9 van de 10 keer bij mensen die je goed kent ( en stiefvader, oom, buurman of vader van vriendinnetje) en vertrouwt. Dit is niet normaal dat een vader jouw kind in bad stopt. Niemand hoeft jouw kind naakt te zien. Zeker in tijden als deze snap ik die vader niet… ik zou er toch op terugkomen en aangeven dat je het liever niet meer wilt. Nu denk hij dat je het oké vond. En vertel je dochtertje dat ze haar kleren alleen thuis uit mag doen… advies van n moeder die helaas weet waar ze over praat.

Youkie -

Eten is niet hetzelfde als in bad stoppen. Overleggen is heel normaal. Voor een ander beslissen kan verkeerd overkomen ook al is de intentie goed bedoeld. En zolang je niet in andermans schoenen staat kun je niet invullen hoe diegene zich “moet” voelen. Maak het bespreekbaar en deel je gevoel. Als je niet kiest kan er voor jou en in dit geval je dochter worden gekozen. Bewaak jouw grenzen, daar is niks mis mee. Jouw kind jouw regels.

Joris -

Fred, een knuffel of kus van een stiefouder waar een band mee is, is natuurlijk totaal onvergelijkbaar met deze casus.

Een moeder die mijn dochter of zoon ongevraagd in bad doet, zou ik hetzelfde over denken. Geslacht van het kind en geslacht van de vreemde ouder zijn allebei irrelevant voor de vraag of het gepast is iemand ongevraagd te badderen.

Fred -

Aan de dames hier die zo overtrokken reageren:
Zouden jullie ook zo overtrokken reageren als het om een mama gaat die je dochtertje/zoontje zonder overleg in bad stopt en afdroogt? Immers vrouwen kunnen deze kinderen op dezelfde niet gewenste plaatsen als een man, maar dan lijkt het gedoogd cq minder erg.
Tegenwoordig moet je als man zijnde op je hoede zijn. Stel je krijgt een nieuwe relatie met iemand die al een dochtertje heeft. Dat dochtertje gaat je zien als vader. Mag het dan wel? Of dat dochtertje komt uit zichzelf naar je toe voor een knuffel en kus voor het slapen gaan. Moet je dan als nieuwe partner dat negeren?

Nora -

Voorzichtig zijn is goed, maar dit is wel next level wantrouwen. Als je een zoontje had gehad en de moeder had hem in bad gedaan, had je dan hetzelfde gedacht? Dan is het vaak ineens wel oké. En dat vind ik dan weer niet oké.

Anona -

Ik zou er zeker niet blij mee zijn, al zou het verschillen per ouder in hoeverre je die kent.

Zelf zou ik altijd eerst een ouder bellen mocht ik het overwegen. (En bij spelen in badjes in de tuin heb ik altijd een extra badpakje/bikini die het kind zelf aan kan doen op het toilet of een andere kamer)

Als het bij mijn dochter zou zijn en hem wel ken zou ik volgende keer luchtig aangeven hé vorige keer van het bad, lief bedoeld maar zou je dat een volgende keer eerst willen overleggen?

Niks zeggen zou juist de vriendschap kapot maken, jij gaat het gevoel namelijk niet uit je hoofd krijgen.

Joris -

Nee, Piet, het is niet normaal om iemand die komt spelen en eten te badderen. Dat zijn namelijk elk afzonderlijke activiteiten. Er is geen enkele noodzaak te badderen en er was ook geen toestemming van ouders. Dus logisch dat moeder daar wat van vindt en totaal debiel dat die vader alleen al bedenkt dat dit een goed idee is. Goedbedoeld, ongetwijfeld, maar geen goed idee.

Petra, een kind in de basisschoolleeftijd veegt het eigen gat af. Of denkt u werkelijk dat de juf dat van alle 30 meerdere keren per dag doet?

Piet -

Hahaha, wat een reacties. Dit is toch dood normaal man, als dit al niet meer kan qua vertrouwen is de wereld kapot

Eef -

Ik heb dit zelf ook jaren geleden met mijn dochter mee gemaakt. Volgens vader van vriendinnetje mochten ze samen in bad spelen. Ik ben verhaal gaan halen. Mijn kinderen gingen toen ze klein waren alleen thuis uit de kleding en nergens anders zonder mijn man of ik . Ik vind het nl niet normaal dat je zoon of dochter overal maar uit de kleren gaat . Omdat mijn dochter dit ook niet gewend was kwam ze ook thuis met het verhaal dat ome .. haar met haar vriendinnetje in bad hadden laten spelen. Zij had gezegt dat dat van papa en mama niet mocht .
Ome. … had gezegd dat dat echt wel mocht van ons. De reden waarom wij er een principe punt van maakte… Omdat het gewoonte was om nergens uit de kleren tegaan, was het ook geen gewoonte voor mijn kinderen, dus vertelde ze het ook thuis omdat zij dit niet gewend waren. Regel1 alleen thuis uit de kleren of papa en mama moeten erbij wezen of even bellen?Mijn kinderen zijn nu volwassenen en hebben aan deze regel geen trauma overgehouden

Saskia -

Martine & Carol … DOE NIET ZO HYSTERISCH!!! Dit is gewoon normaal en lief van een ouder die een andere ouder wil ontlasten. Super lief dat hij voor haar heeft gezorgd, ze eten heeft gegeven én gebadderd terwijl de ‘oververmoeide’ mamma even me-time wilde. Joh hou je kind idd zelf 24/7 bij je als je de wereld niet vertrouwd. Een honkbalknuppel Martine, seriously???

Maureen -

Houd dan je kind lekker 24/7 bij je, (no quality time) We moeten wel nomaal blijven doen, en niet zo wantrouwig zijn, ik zou blij zijn als die vader mijn kindje ook meteen in bad had gedaan, en notabene ook zijn eigen kind. Zelf zou ik dat ook doen, puur en alleen maar om de ouder lekker te ontlasten voor die dag. Nog effe en de kinderen kunnen niet meer bij elkaar spelen. Niet op elk slakje zout strooien. Fijne week nog.😘

Petra -

En als zo’n kind dan moet poepen? Een kind van die leeftijd moeten vaak nog de billen geveegd krijgen. Hoe moet dat dan? Hoe vaak heb ik dat niet bij een andermans kind niet moeten doen. Of de zwemles. Om tourbeurt rijden en om toerbeurt de kinderen afdrogen en omkleden. Komon………dit gaat veel te ver. Zien we nu in iedere man/vader een potentieële pedofiel….?

Carol -

Dit gaat echt veel te ver.
Waarom spreek je die vader hier niet op aan??
Bescherm je kind!! Ik vind het echt dom! Waarom zou je dit goed vinden. Dit is toch niet normaal meer! Mijn man zou dit nooit doen. Stop dit gedrag direct, voor het te laat is!!

Cora -

Dit is inherent aan papa-dagen….
Ze zullen ook weleens in een badje in de tuin spelen, mag papa jouw kind dan niet afdrogen…. en de mama wel??
Merk je aan je dochter dat ze vreemd reageert? Dat er iets raars gebeurt is?
Leg het aan die papa uit, ik neem aan dat hij zijn eigen dochter ook in bad doet.

Itje -

Als je het zo vervelend vind moet je het wel bespreekbaar maken. Jij wilt niet dat de vriendschap tussen de 2 meiden verpest word, maar wat is de volgende stap? Je dichter alleen laten spelen als de mama thuis is, omdat je bang bent dat de ander haar vader haar weer in bad doet? Gewoon aangeven ” joh lief van je dat jij haar vorige keer in bad gedaan hebt, maar ik heb dit liever niet” anders neem je bewust en onbewust een houding, waarmee je wel de vriendschap kan verpesten. Dit is misschien een zorgzame vader die wel een goede taakverdeling thuis heeft en daar het kwaad niet van in ziet. Waarschijnlijk in zijn goede bedoelingen dacht hij jou zo te kunnen ontlasten. Helaas leven wij in een gekke wereld, waardoor er andere gedachtes kunnen spelen. Wees open en eerlijk dan weet een ieder wat er wel en niet getolereerd word. Ook had jij je dochter op een speelse manier kunnen vragen naar bijzondere aanrakingen. En verder zou ik ook nooit mijn partner verzwijgen over zo een gebeurtenis. Wie weet verteld hij het bij de volgende ontmoeting niets vermoedend zelf ook aan je partner en dan heb jij misschien wel ruzie, omdat je het wist en niks verteld hebt

Martine van Os -

Ik zou met een honkbalknuppel op die totaal gestoorde gast afgaan. Hoe haal je het in je hoofd om het kind van een ander in bad te doen?? Wat is dat voor idioterie? Je blijft met je tengels van andermans kind af, ongeacht de bedoeling. Die man had moeten opbellen om te overleggen, maar beter nog gewoon helemaal niet andermans kind uitkleden en in bad doen! WTF? En Nicoke met je ‘dan mag er niks meer’, jij vind het blijkbaar perfect geweldig en gezellig dat andere mensen je kinderen naakt zien en in bad stoppen. Volkomen gestoord.

Jogete -

Jammer om overal zo’n ophef over te maken en zelf een invulling aan je gedachte te geven zonder dat jij eerlijk tegen die vader uit durft te spreken wat jou gevoel hierbij is. Spreek uit wat dit met je deed en hopelijk is de lucht meteen opgeklaard. Zo blijft het knagen.

Nicoke -

Hou op, jeetje dan mag er niks meer. Juist fijn. Je voelt heus wel aan of een vader slechte bedoelingen heeft. Niet mee eens? Dan gewoon bespreekbaar maken. Waar is het vertrouwen gebleven in elkaar. Dan moet je je kind ook daar niet laten spelen, wie weet spelen ze doktertje. Ga op
Je intuïtie af 🍀

Nesje -

Ik vind dat hier echt een grens is over gegaan. Ze is akkoord gegaan voor samen eten NIET voor badje! Ik zou echt woest zijn. Waarom moet die vader haar kind naakt zien? En aanraken met douchegel en shampoo en een handdoek… nee dit gaat veel te ver!

Dirk -

Ik denk als een moeder mijn zoontje in bad doet het even vervelend is.
Of in beide gevallen niks aan de hand

Reageer ook