fb
Damespraatjes Damespraatjes

Janine Heemskerk van DeSportvrouw.nl

In december 2011 is Stichting De SportVrouw opgericht. Het doel van De SportVrouw is het sporten onder vrouwen te stimuleren. Dit wil zij doen door laagdrempelige sportactiviteiten aan te bieden en de sportjournalistiek aantrekkelijker te maken voor vrouwen.

 

Laagdrempelige sportactiviteiten

Met laagdrempelige sportactiviteiten wordt bedoeld dat alle vrouwen kunnen deelnemen, zowel fysiek als financieel. Het betreft activiteiten zoals wandelen, fietsen en joggen. Een sportactiviteit wordt begeleid door een SportVrouw-Coach. De coach zorgt voor de route, de opbouw van de activiteit en voor de gezelligheid na afloop. Want na het sporten is er altijd even tijd om met elkaar een kopje koffie of thee te drinken. Het sociale aspect is een belangrijk onderdeel bij het sporten. Vrouwen sporten graag samen en vinden het fijn om met elkaar actief te zijn. De nevendoelstellingen van de Stichting De SportVrouw zijn dan ook maatschappelijk van aard: het voorkomen van obesitas, hart- en vaatziekten, diabetes, depressie en eenzaamheid.

 

De SportVrouw-coach is VERS

Een SportVrouw-coach is VERS: Vriendelijke, Energiek, Respectvol en Sportief / Sociaal. Met deze kernwaarde van De SportVrouw

wordt aangegeven dat het De SportVrouw gaat om op een gezellige en energieke wijze vrouwen in aanraking te laten komen met sport. De SportVrouw wil vooral die vrouwen bereiken waarvoor sport nog niet zo gewoon is en de gang naar een sportschool of sportvereniging niet voor de hand ligt. Hiervoor werkt De SportVrouw samen met verschillende partijen zoals sportscholen, sportverenigingen, gemeenten, vrouwenorganisaties en mensen die hun passie voor sport graag willen delen met vrouwen.

De coach krijgt begeleiding en ondersteuning van Stichting De SportVrouw. Er is een handboek en opleiding voor de coach in ontwikkeling en tevens wordt alle promotie en administratie voor de coach verzorgd. Zo kan de coach zich volledig richten op de sportactiviteit zelf.

 

Aantrekkelijke sportjournalistiek voor vrouwen

De huidige sportjournalistiek in de kranten, op de radio en tv is gericht op de mannelijke lezer en kijker. Voetbal, feitelijke uitslagen en resultaten overheersen over het algemeen. Vrouwen zijn juist meer geïnteresseerd in de menselijke kant rondom de sport en het verhaal achter de sporter. Daar wil De SportVrouw wat aan doen. Zij zorgt dat via de social media zoals Facebook, Twitter en de eigen nieuwsbrief de volgers op de hoogte blijven van de prestaties van topsportvrouw. Daarnaast schrijft De SportVrouw artikelen over topsportvrouwen die niet veel in het nieuws zijn. Deze artikelen wil De SportVrouw publiceren in landelijke media en op de eigen website. Ook gaat De SportVrouw boeken publiceren waar de artikelen worden gebundeld. Juist het verhaal achter de sporter kan iemand motiveren om zelf actief te worden. De SportVrouw gelooft in de stelling: ‘Zien sporten, doet sporten’!

 

Ambitieus

Janine Heemskerk is oprichtster van de De SportVrouw en sinds december werkt zij samen met Yvonne van de Brug. De doelstelling is ambitieus. Binnen vijf jaar willen ze wekelijks 5000 vrouwen aan het sporten hebben, willen ze drie boeken hebben uitgegeven en verschillende artikelen gepubliceerd hebben in landelijke media.

“We zijn goed op weg”, geeft Heemskerk aan. “Inmiddels worden er vijf sportactiviteiten wekelijks aangeboden met ongeveer zestig deelneemsters in Alphen aan den Rijn, Oegstgeest en Rotterdam. En in maart komen er zeker vier nieuwe activiteiten bij. Daar zijn we heel erg trots op!”

Ook met de artikelen gaat het heel erg goed. Er zijn al tien vrouwen geïnterviewd met een heel mooi topsportverhaal en er zijn contacten gelegd met verschillende sportredacties. “We hopen met medewerking van een bekende Nederlandse topsportster en wat sponsors eind dit jaar een mooi boek uit te kunnen geven”, zegt van de Brug.  “Achter elke topsportster is een mooi verhaal”.

 

Meer weten?

Ben je als lezeres van dit artikel op damespraatjes.nl nieuwsgierig geworden naar De SportVrouw, kijk dan op www.DeSportVrouw.nl , mail [email protected] of bel Janine Heemskerk 06-51595726. De SportVrouw is ook te volgen op Facebook en Twitter!

 

 

Dit artikel is geschreven door Janine Heemskerk, oprichtster van Stichting De SportVrouw. Na 22 jaar werkervaring in het managen van IT projecten en afdelingen binnen de luchtvaart en uitgeverij wereld, richt zij de Stichting op. Zij wil haar kennis en energie inzetten om de gezondheid van de vrouw te bevorderen, mede op basis van haar eigen ervaring. Door veel vrouwen te betrekken  in de doorontwikkeling van het concept en samenwerking aan te gaan met verschillende sportinstellingen wil zij de doelstellingen van de Stichting waar maken.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook