fb
Damespraatjes Damespraatjes

Janine (44) date stiekem via een lesbische datingapp: “Wekelijks heb ik geheime seksdates”

date stiekem lesbisch

Sinds de komst van datingapps is het vinden van een snelle date stukken makkelijker geworden. Niet alleen zijn mensen op zoek naar een duurzame relatie, ook horen we dat het vaak om korte avontuurtjes gaat: seksdates. Niet zelden worden deze apps ook gebruikt door mensen die wel een relatie hebben, maar ook graag avonturen buiten de deur beleven. Zo ook de 44-jarige Janine.

Biseksuele gevoelens

Veertien is Janine als ze voor het eerst met een vriendin zoent. “Het was tijdens een schoolfeest. We deden het omdat we wisten dat onze mannelijke klasgenoten het reuze spannend zouden vinden.” Niet alleen het bloed van de klasgenoten gaat sneller stromen, ook Janine is ondersteboven van de zoen. “Dit was het moment waarop ik wist dat ik ook op vrouwen val.”

Hoewel Janine zeker is van haar biseksuele gevoelens, deelt ze deze met niemand. “Mijn twee oudere broers maakten lesbische en biseksuele vrouwen altijd belachelijk. Potten noemden zij ze. Nu, 20 jaar later, doen ze dat natuurlijk niet meer. Maar hoe zij hier toen over spraken, heeft ervoor gezorgd dat ik nooit een meisje mee naar huis heb durven nemen.”

Getrouwd met een man

Uiteindelijk trouwt Janine met Bas. Ze leerden elkaar kennen bij de supermarkt waar Bas sinds de middelbare school werkt. “Bas is een lieverd, we zijn dikke maatjes. Kinderen hebben we niet. Nooit gewild ook.” Ze zijn tevreden met ons leven zoals het is. Bas is altijd bij de supermarkt blijven werken en Janine werkt als balie-medewerker bij een hogeschool. “Tevreden zijn we zeker. Maar er is toch iets wat ik mis…”

Sinds die ene zoen op het schoolfeest, heeft Janine haar biseksuele kant niet meer uit haar hoofd gekregen. “Bas weet van niks en dit wil ik ook zo houden. We hebben het goed samen en dat wil ik niet kapot maken door hem te vertellen dat ik ook op vrouwen val. Ik weet zeker dat het alleen maar vragen bij hem zal oproepen. Dit maakt onze relatie verwarrend en ik ben bang dat er dingen zullen veranderen.” Toch wil Janine één keer ervaren hoe het is om seks te hebben met een vrouw.

Seksdates met vrouwen

“Vorig jaar heb ik daarom een lesbische datingapp op mijn telefoon geïnstalleerd. Via deze app spreek ik bijna wekelijks met vrouwen af om seks te hebben.” Janine ziet het gebruik van de app los van haar huwelijk met Bas. “Dit is een stukje van mezelf, wat ik graag zelf wil ontdekken. Het is puur seksueel en heeft niks met liefde te maken. Om deze reden spreek ik ook maar één keer met de vrouwen af. Dit om te voorkomen dat er meer ontstaat dan alleen seks.”

Janine vindt seks met vrouwen heerlijk. “Het is heel anders dan met Bas. We doen het tegenwoordig sowieso bijna niet meer en dan is die intieme tijd met anderen heel prettig. De meeste vrouwen nemen echt de tijd voor je en houden van een rustige opbouw. Dit is iets wat met Bas altijd al ver te zoeken was.”

Makkelijk en anoniem

Op de vraag of Janine hier voorlopig mee doorgaat, is ze stellig. “Ja, zo lang dit zo makkelijk en anoniem kan, ga ik hier mee door. Het is mijn leven en ik moet hier op mijn manier van genieten. Op deze manier kom ik aan mijn eigen trekken én houd ik mijn huwelijk met Bas goed.”

Wij nodigen jullie van harte uit om (op respectvolle wijze) op het verhaal van Janine te reageren.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

1 reactie

Jaloe -

Welke dating app is dat en is het anoniem en ook voor hoger opgeleiden?

Reageer ook