fb
Damespraatjes Damespraatjes

Jane: “Tijdens onze scheiding vonden we elkaar weer”

Jane had niet gedacht het ooit mee te maken: een scheiding. “Mijn ouders zijn altijd bij elkaar gebleven en ik ging er altijd vanuit dat Siep en ik gewoon samen zouden blijven. Zeker omdat we drie kinderen hebben. Helaas bleek ik het verkeerd gezien te hebben. Vorig jaar kondigde Siep aan van mij te willen scheiden. Ik was verdrietig, verslagen en totaal door het nieuws overvallen. Hoe had ik dit niet kunnen zien aankomen?” 

Zelden iets samen

Wanneer Siep zegt van Jane te willen scheiden, is er geen ruzie. “Er was niks geks gebeurd. Siep en ik maakten nooit ruzie, hadden allebei geen ander en waren best gelukkig. Wel was het zo dat we enorm langs elkaar heen leefden. Allebei een drukke baan, ’s avonds vaak aan het sporten of weg met vrienden en de weekenden in het teken van sportwedstrijden en verjaardagen. Siep en ik deden zelden iets met z’n tweeën.”

Met hem eens

Jane dacht altijd dat Siep en zij gewoon een goed-geoliede machine waren. “Ons gezin was een soort bedrijf en alles liep op rolletjes. Het kostte veel energie om alle ballen hoog te houden, maar het lukte wel. Aan het einde van de dag ploften we moe op de bank. Siep keek een film of talkshow en ik keek met een half oog mee. Het voelde vertrouwd en gemakkelijk. Althans, zo ervaarde ik het. Achteraf hoorde ik van Siep dat hij het een sleur vond. Als ik daar nu op terugkijk ben ik dat met hem eens.”

Goed gesprek

Siep en Jane nemen een samen een familierechtadvocaat in de hand. “We hadden geen ruzie en namen dus samen een advocaat. Reuze spannend vonden we het en ik was erg verdrietig. Onze advocaat bleek een hele lieve en rustige dame. Voordat we aan de slag gingen wilde ze ons eerst beter leren kennen. We spraken over onze ontmoeting, de eerste jaren samen, ons gezinsleven, ons werk, de kinderen, wat onze dromen waren, hoe we de toekomst voor ons zagen en waarom we uit elkaar willen.  Het klinkt gek, maar dankzij de vragen van de advocaat kwamen er gesprekken op gang die wij samen nooit gevoerd hadden.

Terugrit

Na het kennismakingsgesprek zitten Jane en Siep in de auto naar huis. “Ik wist niet dat het je leuk leek om na ons pensioen een huisje in Frankrijk te kopen”, zei Siep. “En ik heb me nooit gerealiseerd dat jij je al jaren niet gezien voelde”, biechtte Jane op. “Vreemd genoeg zorgde de advocaat ervoor dat we weer over het leven, onze dromen en gevoelens spraken. Iets wat Siep en ik in de chaos van de dag nooit meer deden. Tijdens de terugrit hebben we gelachen en gehuild. Ineens voelden we ons weer zo verbonden. Ik durf het bijna niet te zeggen, maar we zijn daarna zelfs samen in bed beland.”

Niet doorzetten

Als ze samen in bed liggen, komt Siep tot de conclusie dat hij wellicht wat overhaast heeft gehandeld. “Misschien is scheiden geen oplossing. Ik ben al heel lang ontevreden over onze relatie, maar ik geef om jou en ons gezin. Ons gesprek net was verhelderend en ik denk dat we het toch nog een kans moeten geven”, zuchtte Siep. “Ik was heel blij en we besloten de scheiding niet door te zetten. Zo’n enorme opluchting!”

Weer partners

Siep en Jane hebben samen met een relatietherapeut weer geleerd om met elkaar in contact te komen en te blijven. “We gaan elke week samen wandelen en één keer per maand uiteten. Ook ploffen we niet meer zomaar op de bank, maar nemen we eerst de tijd om wat te kletsen. Ik vind het zo fijn dat we nu niet meer langs elkaar heen leven. We zijn van huisgenoten weer naar partners gegaan. Heel bijzonder hoe dat dankzij het gesprek met de advocaat weer is teruggekomen.

Afbeelding: Unsplash

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

2 reacties

Ans -

Nee, Joris maar wel een extra stimulans om er samen ontzettend je best voor te gaan doen om weer naar elkaar toe te bewegen.

Joris -

Samen kinderen hebben is toch op geen enkele manier een garantie om nooit te scheiden? Wat een drogreden.

Reageer ook