fb
Damespraatjes Damespraatjes

Kim is jaloers op de vorige vriendin van haar vriend: ‘Met haar deed hij meer leuke dingen’

Sinds een paar maanden is Kim in de zevende hemel. “Echt hoor, sinds ik Sjoerd heb ontmoet, is mijn leven zo veel leuker geworden. Hij is de man van mijn dromen met hem wil ik oud worden. De vader van mijn kinderen: dat wordt Sjoerd, no doubt!” Er is één minpuntje: Kim heeft het idee dat Sjoerd met zijn vorige vriendinnetje veel meer leuke dingen deed. “Waarom met mij niet?”

Eigenlijk was Kim wel klaar met het daten van mannen van een datingsite maar toch maakte ze voor Sjoerd een uitzondering. “Ik weet niet zo goed waarom, noem het een gevoel, intuïtie. Ik heb zoveel dates gehad en er zat geen eentje bij voor wie ik warmliep. Even dacht ik dat ik gewoon niet geschikt ben voor die sites. Toen ik mijn lidmaatschap wilde opzeggen, popte er een berichtje van Sjoerd op. Hij trok direct mijn interesse. We mailden wat heen en weer en ik vond hem gelijk ontzettend leuk. Zo leuk dat we een afspraakje maakten.”

Dit is ‘m!

Niks mis met de intuïtie van Kim, want Sjoerd en zij blijken een match made in heaven.  “We keken elkaar aan en wisten: dit is het! Hiernaar hebben we allebei gezocht.” Al snel trok Kim in bij Sjoerd. “Ik heb mijn baan opgezegd, mijn huis in de verhuur gegooid en met mijn verhuisdozen naar Sjoerd gegaan. Hij heeft een heerlijk huis waar we ons heel fijn voelen. Mijn beste vriendin was wel een beetje bezorgd. Of ik niet te snel ging want wat wist ik nou helemaal van Sjoerd. Gevoel, ik vaar gewoon op mijn gevoel.”

Ben ik wel spannend genoeg?

Gaandeweg komen de verhalen over vorige vriendjes en vriendinnetjes los en soms schrikt Kim van de verhalen die Sjoerd haar vertelt. “Op Facebook is hij nog gelinkt met een aantal vorige vriendinnen en ik ben hun profielen gaan checken. De meesten hebben nog steeds foto’s van zichzelf en Sjoerd staan. Ik zie dan een stralende Sjoerd en merk dat ik dat toch lastig vind. Ook zie ik dat hij hele spannende dingen met hen deed. Met ene Lisa is hij gaan bungeejumpen en met Leonie, de vriendin voor mij, maakte hij verre en avontuurlijke reizen. Wij doen eigenlijk helemaal niks spannends. Meestal zitten we lekker samen op de bank en kijken serietjes. Geen probleem, ik geniet daar enorm van, maar ik vind het ook leuk om samen een avondje uit te gaan. Sjoerd heeft daarin minder zin en geeft als verklaring dat hij bij mij veel meer rust heeft gevonden.”

Met haar was het vast leuker

Kim twijfelt aan de verklaring van Sjoerd. “Steeds vaker krijg ik het vermoeden dat hij het met Leonie veel leuker had dan hij nu met mij heeft. Ik ben iets minder avontuurlijk ingesteld en vind mezelf ook niet echt super aantrekkelijk. Leonie is echt een hele mooie vrouw, lang bruin haar, slank en ook nog eens super sportief. Als ik naar hun gezamenlijke vrienden kijk, zien die er veel interessanter uit. Ik wil ook graag zijn zoals Leonie maar Sjoerd blijft herhalen dat ik de perfecte vrouw ben voor hem en dat hij nooit een ander meer wil. Ik wil hem zo graag geloven maar heb echt mijn twijfels.”

Niet hij maar zij maakt ’t uit

Die twijfel is helemaal aangewakkerd toen Kim ontdekte dat niet Sjoerd de relatie met Leonie heeft beëindigd, maar dat Leonie er een punt achter heeft gezet. “Toen ik er in het begin naar vroeg zei Sjoerd dat de koek op was tussen hem en Leonie en dat hij de relatie verbrak. Hij vertelde zelfs dat Leonie er helemaal stuk van was. Maar toen er laatst een bevriend stel van Sjoerd, die Leonie ook hebben meegemaakt, kwamen eten, kwam de aap uit de mouw. Leonie wilde niet meer gebonden zijn en verlangde terug naar haar vrijheid. Ik zag Sjoerd rood worden toen die vriend dat aanhaalde.”

Was ik maar net zo leuk als zij

Waarom loog Sjoerd over de breuk tussen hem en Leonie? Die vraag laat Kim maar niet los. “Ik voel me tekort gedaan, ik wil ook leuke dingen met hem doen. Vertelt hij nog meer leugens? Was ik maar net zo leuk, slank en ondernemend als Leonie. Ik merk dat ik stik jaloers ben op de relatie die zij hadden en dat ik me allerlei rare dingen in mijn hoofd haal. Zoals bijvoorbeeld dat het me niet zou verbazen als Sjoerd en Leonie toch weer bij elkaar komen en ik een soort van rebound blijk te zijn. Het zwijgen en de waarheid iets verdraaien helpt niet mee om vertrouwen in onze relatie te hebben en te blijven houden. En terwijl ik echt aan alles voel dat Sjoerd de liefde van mijn leven is. Hoe moet ik hier nou mee omgaan?”

Ja, hoe moet Kim hiermee omgaan? Hoe zou jij dat doen? Snap je dat ze jaloers is op Leonie? Wat kan ze doen om dat niet te zijn? Ben jij wel eens jaloers geweest op een vorige vriendin van je partner? Praat mee in de comments onder dit artikel.

Afbeelding: Daniel Leżuch via Unsplash

3 reacties

Margreet -

Dus je date iemand die nu al liegt. En waarom? Vraag jezelf af wat jij wilt en of je dat met hem kan gezien zijn gedrag.

Anna -

Misschien is het een idee om eens te stoppen met facebook.
En verras hem eens met een cursus parachutespringen of zoiets in plaats van dat hij iets moet bedenken.

Joris -

Wat zei Sjoerd toen je hem vroeg waarom hij niet eerlijk was geweest over hoe zijn vorige relatie was geëindigd?

Reageer ook