fb
Damespraatjes Damespraatjes

Jada baalt van vriendin die telkens belofte niet nakomt: ‘Nu geen contact’

vriendin die telkens belofte niet nakomt

Jada is al twintig jaar bevriend met studievriendin Tess. Ze koestert de vriendschap en deelt lief en leed met haar. “Tess is een schatje. Maar er is iets waarvan ik echt flink baal. “En we hebben ineens geen contact meer met elkaar.”

Samen in de lampen hangen

Ze zijn echt levensgenieters, Jada en Tess. “Ja, de term YOLO hadden we zelf kunnen bedenken. Toen we nog samen studeerden gingen we elke week stappen en hingen we in de lampen. Tot in de vroege uurtjes stonden we op de dansvloer. In het uitgaanswereldje stonden we bekend als twee feestbeesten. Wat een heerlijke tijd was dat.” Inmiddels zijn de vriendinnen veertig geworden, hebben ze verantwoordelijke banen, een man en kinderen. “Ja, logisch dat het stappen wat minder is geworden, heeft ook met de leeftijd te maken. Vroeger kon ik van donderdag tot en met zondagavond doorgaan, inmiddels heb ik twee dagen nodig om te herstellen van één avondje stappen.”

Naar hetzelfde dorp verhuisd

Blij is Jada dat ze altijd nog bevriend zijn gebleven. “Tess is echt een lichtpuntje in mijn leven, ik ben dol op haar en dat is wederzijds. Als de drukke agenda’s het toelaten gaan we lekker op pad. Pakken we een saunaatje en soms kunnen we zelfs een weekendje weg. We hebben gemeenschappelijke vriendinnen en gaan als het ook maar even kan samen naar feestjes en etentjes.” De vriendinnen wonen samen in hetzelfde dorp. “Tess had er een huis gekocht en ik vond het zo’n schattig dorp dat ik haar vroeg of ze het erg zou vinden als ik er ook een woning zou gaan zoeken. Vond ze geweldig. Dus ben ik op zoek gegaan en nu wonen we in het zelfde dorp. Heel veel is er niet te beleven, maar we hebben allebei een auto dus geen probleem.”

Ben jij de BOB of ik?

Nou ja, geen probleem, er is wel een probleem. “Als we een feestje of een etentje hebben, dan kunnen we mooi samen rijden. Wel zo gezellig. We spreken van tevoren af wie die avond de BOB is. Als ik de BOB ben, dan schakel ik na twee drankjes over op de cola. Ja, natuurlijk vind ik dat soms jammer. Zeker als het gezellig is dan is het heerlijk om lekker te wijnen, maar afspraak is afspraak.” Dat vindt Jada. Tess denkt daar heel anders over.

Niet erg toch?

Op de momenten waarop Tess de BOB is, gaat het geregeld mis. “Tess gaat er heel nonchalant mee om. Ze zou niet met een slok te veel achter het stuur stappen, maar ze gaat er altijd vanuit dat ik last-minute toch overstap op fris. ‘Jij vindt het niet erg om terug te rijden toch?’, zegt ze dan terwijl ze mij de autosleutels overhandigt. In haar enthousiasme wacht ze niet eens op mijn antwoord. Eigenlijk wil ik ook gewoon wel eens een zorgeloos avondje waarbij ik lekker naar huis gereden word.”

Taxi-chauffeur

Laatst stelt Jada voor om samen een taxi te delen. “Maar dat vond Tess te duur. Dat snap ik, want het is ook niet te betalen. Maar als dat betekent dat Tess en ik dan allebei de BOB niet hoeven te zijn, dan is dat wel zo fijn. Toen zij ‘nee’ zei, werd ik boos. ‘Dan neem ik hem alleen en rijd jij maar lekker zelf naar huis. Ik ben het zat om elke keer jouw taxi-chauffeur te zijn’, zei ik voor ik er erg in had. Je had haar gezicht moeten zien…”

Bal ligt bij haar

Tess en Jada hebben sinds dat gesprek geen contact meer gehad. “Dat vind ik zó teleurstellend. Het zou alles veel makkelijk maken als Tess zich gewoon aan haar afspraken zou houden. Ik vind ook echt dat de bal nu bij haar ligt. Zij mag mij een bericht sturen en met een excuus komen.”

Bovenste afbeelding: Unsplash+

Lea: ‘Mijn zus Roos kreeg een grote schenking van onze ouders. Het is niet eerlijk!’

Roos heeft niet zo veel te besteden en komt elke maand maar net rond. “Ja, dat is natuurlijk hartstikke rot voor Roos, maar daar heeft ze min of meer voor gekozen. Dat mijn ouders altijd maar bijspijkeren vind ik onterecht. Ik krijg bijna nooit wat, dat is toch niet eerlijk… LEES HIER VERDER!

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook