fb
Damespraatjes Damespraatjes

Jacqueline leest ‘En Passant‘ van Esther Kreukniet

En-passant-esther-kreukniet-DP
De bloedmooie Michelle heeft het allemaal; een prachtige villa in het chique forensendorp Oostvoorne, twee knappe en getalenteerde kinderen, getrouwd met de aantrekkelijke en succesvolle Lennart, een bruisend sociaal leven binnen de Kralingse upper-class, een eigen kunstgalerie en geld als water. En oh ja, je zou het bijna vergeten, ze is doodongelukkig.

Dan komt Jacob haar haar perfect geënsceneerde leventje binnenvallen. Hij is een oude vriend van haar man, zo heel anders dan alles wat Michelle tot dan toe gewend was. Jacob is het type oerman, woest aantrekkelijk, lak aan alles en iedereen en hij woont niet in een luxe optrekje, maar in een stacaravan aan het Brielse meer. Met Jacob beleeft Michelle voor het eerst in haar leven ware extase. Ze heeft het gevoel haar soul-mate te hebben gevonden en wordt steeds roekelozer in haar pogingen om hem zoveel mogelijk te kunnen zien.

Maar dan verandert alles letterlijk met een harde klap; als Michelle op een avond naar huis rijdt, raakt haar landrover te water. Het volgende dat ze weet is dat ze zich niet meer kan bewegen en blijkbaar in het ziekenhuis ligt. Gevangen in haar eigen lichaam hoort Michelle alles om zich heen, maar ze kan nergens op reageren. Haar gedachten vormen een ondoordringbare brei aan caleidoscopische beelden, die niet op elkaar lijken aan te sluiten. Ze herinnert zich momenten van geluk afgewisseld met doodsangst. Er is iets vreselijks met haar gebeurd, al voor het ongeluk. Maar wat?

Het boek leest als een labyrint van indrukken die aan Michelle ’s verwarde geest voorbijtrekken, afgewisseld met vreemde online notities van een gestoorde geest. Wie is de schrijver van al die obsessieve boodschappen? Een boek dat de lezer lang in spanning houdt en het geheim tot het einde toe weet te bewaren.

Titel: En passant
Auteur: Esther Kreukniet
Uitgeverij: The house of crime
Prijs: € 19,95

BESTEL DIT BOEK OP BOL.COM

Jacqueline-weers-portret-m
Jacqueline Weers werkt als freelance vertaler en publiceert daarnaast korte verhalen, columns en artikelen. Na het afronden van haar studie communicatiewetenschappen werkte zij zestien jaar als stewardess in het welbekende, koningsblauwe pakje. Nadat haar in 2009 een column werd aangeboden in een blad, richtte Jacqueline haar eigen tekst- en vertaalbureau De Tekstelier op. In 2011 stopte ze met het vliegen om zich volledig op het schrijven te gaan richten. Jacqueline woont met haar man, dochter en zoon in een dorp in Drenthe. Haar voorkeur ligt bij het schrijven van spannende verhalen, waarin de moderne vrouw de hoofdrol speelt. En In kleine, besloten dorpjes op het platteland gebeurt er veel meer dan je denkt…

Meer over Jacqueline kun je vinden op haar websitewww.detekstelier.com, of via Facebookwww.facebook.com/deTekstelier

 

Reageer ook