fb
Damespraatjes Damespraatjes

Jacqueline leest "Ei" van Anna Drijver

Van de zeer veelzijdige Anna Drijver, die naast schrijfster ook actrice en model is, verscheen onlangs de tweede roman, Ei. Jacqueline Weers, onze kersverse recensente, las het voor ons en was diep onder de indruk van het boek “het laat je vanaf de eerste bladzijde niet meer los. Ik heb het boek in twee dagen uitgelezen.” Hier de recensie van Jacqueline.

Mannelijk en ambitieus

Het verhaal gaat over de nuchtere, een beetje in zichzelf gekeerde Leyla, die als journaliste op de politieke redactie van een grote krant werkt. Door haar collega’s als ‘mannelijk en ambitieus’ omschreven, trekt Leyla zich niet al te veel aan wat anderen van haar denken. Ze woont samen met Olaf, die stapelgek is op zijn wat onderkoelde vriendin en voorzichtig toekomstplannen begint te smeden. Maar Leyla leeft bij de dag en heeft het vooral druk met zichzelf en de vervelende kritiek die ze van haar hoofdredacteur op een artikel over de nieuwe ‘Amber alerts’ heeft gekregen. Als Olaf tijdens een romantisch diner over het onderwerp ‘kinderen’ begint, antwoordt Leyla dat ze nodig eens haar spiraaltje moet laten vervangen. Dan gebeurt er iets wat Leyla’s hele leven overhoop gooit. Tijdens de routine-echo wordt er een vlekje ontdekt dat er niet hoort. Leyla wordt doorverwezen voor verder onderzoek en eindigt op de operatietafel van de gerenommeerde gynaecoloog Han Adema, die ‘nooit, echt nog nooit’ een foutje heeft gemaakt.

Niets zal nog hetzelfde zijn

Als Leyla wakker wordt, ligt ze vastgebonden aan haar bed en heeft ze vier littekens in plaats van de twee minuscule sneetjes die de laparoscopie had moeten achterlaten. Niets zal ooit meer hetzelfde zijn in Leyla’s leven en ze is gedwongen om onder ogen te zien dat ze bepaalde keuzes, die ze dacht nog heel lang voor zich uit te kunnen schuiven, nooit meer zal hebben. Hierdoor komt ineens alles onder druk te staan; haar werk, haar toekomst met Olaf, haar beeld van zichzelf en haar leven. Voor Dokter Adema heeft de operatie even dramatische gevolgen als voor Leyla, hun levens voor altijd verbonden door de hechtdraden waarmee hij haar buik heeft verminkt.

Een super spannend, ontwapenend en confronterend verhaal, waar vrouwen die ooit in het fertiliteitscircuit hebben gezeten veel in zullen herkennen. Wat mij betreft; Bravo Anna Drijver, je hebt een nieuwe fan!

Anna Drijver_Femfotogrofie-dp

Anna Drijver

Anna Drijver (1983) studeerde aan de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie en was als actrice in diverse theater-, televisie- en filmproducties te zien. Naast het acteren concentreert zij zich op haar schrijfcarrière. Met haar debuutroman Je blijft, die lovend werd ontvangen, heeft Anna haar naam als schrijfster definitief op de kaart gezet.

Titel: Ei
Auteur: Anna Drijver
Uitgeverij: Nijgh & Van Ditmar
Prijs: € 19,99

BESTEL DIT BOEK OP BOL.COM

Jacqueline Weers werkt als freelance vertaler en publiceert daarnaast korte verhalen, columns en artikelen. Na het afronden van haar studie communicatiewetenschappen werkte zij zestien jaar als stewardess in het welbekende, koningsblauwe pakje. Nadat haar in 2009 een column werd aangeboden in een blad, richtte Jacqueline haar eigen tekst- en vertaalbureau De Tekstelier op. In 2011 stopte ze met het vliegen om zich volledig op het schrijven te gaan richten. Jacqueline woont met haar man, dochter en zoon in een dorp in Drenthe. Haar voorkeur ligt bij het schrijven van spannende verhalen, waarin de moderne vrouw de hoofdrol speelt. En In kleine, besloten dorpjes op het platteland gebeurt er veel meer dan je denkt…

Meer over Jacqueline kun je vinden op haar website www.detekstelier.com, of via Facebook www.facebook.com/deTekstelier

 

 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook