fb
Damespraatjes Damespraatjes

Is het echt slecht om te dichtbij de tv te zitten?

Wanneer ik vroeger tv zat te kijken, hoorde je mijn moeder regelmatig door het huis roepen: “Niet te dicht bij het scherm zitten, dat is niet goed voor je!”. Ik vroeg me altijd af waarom dat was, maar vond eigenlijk nooit antwoord op de vraag. Ook mijn vriendinnen kregen van hun ouders hetzelfde te horen en ik nam het daarom uiteindelijk maar voor waarheid aan. 

Totdat ik nu ein-de-lijk eens echt opzoek ging naar het antwoord. En wat blijkt? Het is helemaal niet slecht voor je! Vroeger werd er gedacht dat de straling die uit de tv kwam voor schade kon zorgen. En wat bleek? Eind jaren ’60 waren er inderdaad een aantal kleurtelevisies telveel straling uitzendden. Dit was niet schadelijk als je er wat verder vanaf zat, want de straling werd rond de tv de grond ingestuurd. Alleen als je er vlak voor zat, kon het schadelijk zijn. Deze tv’s zijn toen direct uit de productie gehaald en wel veilig gemaakt.

Tegenwoordig hoef je je nergens meer zorgen over te maken. De moderne tv’s van nu zenden zo weinig straling uit dat het helemaal geen kwaad kan. Heb je dus zin om op 10 cm van de televisie te gaan zitten? Maakt helemaal niet uit! Maar of het prettig kijkt, dat is natuurlijk een tweede vraag…

Wil je meer over dit onderwerp leren? Bekijk dan deze video!

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook