fb
Damespraatjes Damespraatjes

Is een goedkope bril slecht voor je ogen?

Steeds vaker heb ik het idee dat mijn ogen wat minder goed worden. Waar ik vroeger altijd degene was die dingen op een kilometer afstand alles perfect kon zien, ben ik nu een van de eersten die aan de persoon naast mij vraagt wat er eigenlijk staat. Tijd om eens mijn ogen te laten testen en te onderzoeken of het tijd wordt voor een bril. 

Goedkope brillen

Dat ik misschien een bril nodig heb, vind ik helemaal niet erg. Ik heb brillen altijd leuk gevonden en heb zelfs eens overwogen om een bril zonder sterkte te laten maken. Nu het echt zo ver is, kan ik natuurlijk voor een bril met sterkte kiezen. Ik was eerst van plan om zo’n goedkoop brilletje bij het tankstation aan te schaffen om te ontdekken of het werkt. Maar is dat wel een goede keuze? Of zijn goedkope brillen slecht voor je ogen?

Niet direct slecht

Goedkope brillen zijn niet direct slecht voor je ogen. Wel moet je je bedenken dat bij goedkope brillen de glazen altijd op precies dezelfde sterkte zijn. Bij de meeste mensen hebben de ogen echter niet precies dezelfde sterkte en heb je een unieke pupilafstand. Een goedkope bril die je bij de supermarkt scoort houdt hier natuurlijk geen rekening mee.

Hoofdpijn en moe

Als je veel gebruik maakt van een bril die eigenlijk niet helemaal goed is voor jou, kan je last krijgen van hoofdpijn en word je misschien sneller moe. Heb je dus een bril nodig die je (bijna) dagelijks gebruikt en heb je hem lang op? Dan is het zeker aan te raden om bij de opticien een bril speciaal voor jou te laten maken. Heb je daarentegen alleen een los leesbrilletje in je tas om in een donker restaurant de kleine lettertjes van de menukaart te kunnen ontcijferen? Dan doet zo’n budget tankstation-exemplaar het prima natuurlijk.

Wat voor bril draag jij momenteel? Ik ben heel erg benieuwd. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel.

1 reactie

Joris -

Er zijn ook (relatief) goedkope brillen waar je gewoon de sterkte per kant kunt kiezen. Wist je dat?

Reageer ook