fb
Damespraatjes Damespraatjes

Is een bovenooglidcorrectie pijnlijk? Nee, en dat leggen we je uit!

bovenooglidcorrectie pijnlijk

Van steeds meer mensen in mijn omgeving hoor ik dat ze een bovenooglidcorrectie willen of hebben ondergaan. Ik dacht altijd dat een ooglidcorrectie met name iets was voor ouderen. En waar dit vroeger inderdaad het geval was, is dat tegenwoordig absoluut niet meer zo. Mannen en vrouwen vanaf een jaar of 30 kiezen er vandaag de dag ook steeds vaker voor. Benieuwd wat je met een bovenooglidcorrectie kunt bereiken en of een bovenooglidcorrectie pijnlijk is? Wij vertellen er alles over in dit artikel.

Waarom een bovenooglidcorrectie?

De meeste mensen kiezen voor een bovenooglidcorrectie omdat ze last hebben van overtollige huid bij het bovenste ooglid. Bij de ene persoon ontstaat dit overtollige vel als natuurlijk gevolg van het ouder worden, bij de ander zijn de hangende oogleden aangeboren. Hangende oogleden kunnen zorgen voor hoofdpijn, vermoeide ogen of een drukkend gevoel op de ogen. Daarnaast ervaren sommige mensen hangende oogleden als ontsierend en geven ze aan dat ze vinden dat ze er moe, verdrietig of boos door kunnen zijn. In dat geval kan een ooglidcorrectie (al dan niet in combinatie met een wenkbrauwlift) zorgen voor een frissere en jeugdige uitstraling. Ik vind het altijd heel bijzonder om te zien wat deze ingreep met je gezicht kan doen. Persoonlijk vind ik het er meestal heel mooi uitzien!

Is een bovenooglidcorrectie pijnlijk?

In principe is een bovenooglidcorrectie geen pijnlijke of vervelende ingreep. Voordat de arts aan de slag gaat, plaatst hij/zij een plaatselijke verdoving. De prikjes van de verdoving worden geplaatst in het losse vel rond de ogen en wordt door de meeste mensen niet als pijnlijk ervaren. Zodra de verdoving is ingewerkt voel je helemaal niks meer en kan de ingreep worden uitgevoerd. Na de behandeling mag je naar huis om te herstellen. Het kan zijn dat je wat last hebt van napijn. Hier kun je gewoon paracetamol of ibuprofen voor krijgen. Laat je voorafgaand aan de behandeling goed door de arts inlichten over de ingreep en het herstelproces.

Waar moet ik verder op letten?

Of je nou kiest voor een schaamlipcorrectie, borstvergroting of ooglidcorrectie: aan elke cosmetische ingreep zijn risico’s en de kans op complicaties verbonden. Wij adviseren dan ook je uitsluitend te laten behandelen door ervaren professionals met een gedegen opleiding. Laat je uitvoerig adviseren en probeer niet te zoeken naar de laagste prijs. Neem de tijd om de behandeling in overweging te nemen, vraag aan de behandelend arts wat mogelijke complicaties kunnen zijn en maak de afweging of jij je hier goed bij voelt.

Praat met ons mee

Is een bovenooglidcorrectie pijnlijk? Dat valt dus gelukkig heel erg mee. In combinatie met de mooie resultaten begrijp ik goed dat veel mensen deze ingreep laten uitvoeren. Overweeg jij ook om een bovenooglidcorrectie te ondergaan? Wat is hiervan de reden en heb je al een goede kliniek op het oog? Wij zijn heel benieuwd. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel.

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over! 

Afbeelding: Laurent Jollet on Unsplash

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter