fb
Damespraatjes Damespraatjes

Iris: ‘Eddy heeft niet in de gaten dat de buurvrouwen hem gewoon versieren’

buurvrouwen-versieren

Toen Iris en Eddy naar een informatieavond van een nieuwbouwproject gingen, waren ze direct verkocht. In zo’n hofje wilden ze wonen. Twaalf huizen werden gebouwd en omdat alle bewoners nieuw waren, ontstond er al snel een band. En Iris vindt dat het uit de klauwen loopt. “Die buurvrouwen staan hem gewoon te versieren. Waar ik bij sta!”

Ja, Iris weet dat Eddy een aantrekkelijke man voor veel vrouwen is. “Eddy ziet er gewoon onwijs goed uit, zeker voor zijn leeftijd. Hij heeft nog een goeie kop met haar, een strakke kaaklijn, prachtig bruine ogen en zijn lijf is goddelijk. Daar doet hij dan ook veel voor; hij sport vijf keer per week.” Maar belangrijker is misschien wel, dat Eddy ook nog eens een leuke persoonlijkheid heeft. Hij is aardig en behulpzaam en heeft veel geduld.

Gedeukt ego

Het was Iris nooit zo opgevallen maar nu Eddy parttime is gaan werken en hij dus meer thuis is, ziet ze dat vrouwen om hem heen zwermen. Dat ze in zijn buurt willen zijn en zijn aandacht willen trekken. En Iris baalt daarvan. “Ik zit de laatste tijd ook niet zo lekker in mijn vel en ik heb het idee dat ik alleen maar aankom. Ik eet niet veel meer dan ik altijd al deed, maar nu merk ik dat mijn kleding strakker gaat zitten. Dat is niet echt goed voor mijn ego en humeur. En als die maatjes zero dan mijn man om hun vingertjes winden, word ik daar zeker niet gelukkig van.”

Daar is de buuf!

Eddy hoeft maar in de tuin bezig te zijn, of hop, daar zit weer een buurvrouw met d’r kont op het muurtje. “Ga weg, denk ik dan. Laat mijn man met rust. Als ik er later wat over zeg tegen Eddy kijkt hij me altijd heel verbaasd aan en vraagt waar ik het over heb. ‘Fleur kwam alleen maar even vragen hoe het met ons gaat, wat doe je nou moeilijk’ zei hij laatst. Maar ik weet dat Fleur regelmatig de koffer met een andere buurman van ons induikt en ik zou niet weten waarom ze het ook niet zou proberen met mijn man.”

Jaloers kreng

Laatst stond de buuf van nummer 7 aan de deur en vroeg of Eddy thuis was. “Ik wilde nee zeggen, maar Ed kwam net de trap af, dus dat ging niet. De auto van de buurvrouw was stuk en ze vroeg of Eddy met haar naar het tuincentrum wilde gaan. Dat vond ‘ie geen probleem. Ik stond met mijn oren te klapperen. Waarom moet hij met haar naar de Intratuin? Ze kan toch ook op eigen kerel wachten tot die thuis is?” Iris spreekt Eddy erop aan en er ontstaat een enorme ruzie. “Hij was woest. Vond dat ik me als een jaloers kreng gedroeg en dat ik moest ophouden met dat jaloerse gedoe. Het was nergens voor nodig. ‘Dat vrouwtje vraagt gewoon om hulp. Wat is daar nou mis mee?’ Nou, dat vrouwtje vraagt niet om hulp, ze staat je gewoon te versieren waar ik bij sta.”

Omgekeerde wereld

Een dag lang praat Eddy niet tegen Iris en ze wordt er gek van. Ze belt een vriendin en die zegt niet wat ze wil horen. “Ik deed uitgebreid mijn beklag en ging er vanuit dat mijn bestie met me mee zou praten. Maar in plaats daarvan greep ze het gesprek aan om te zeggen dat ze ook vond dat ik veranderd was en zo jaloers deed. Dat ze me zo helemaal niet kende. Ik dacht: wat krijgen we nou? Waar heb ik dit allemaal aan verdiend? Mijn vent wordt versierd en ik moet niet zeuren. Dat is toch wel een beetje de omgekeerde wereld.”

Oke, sorry

Omdat Iris gek wordt van het zwijgen van Eddy, biedt ze haar excuses aan terwijl ze niet goed weet waarom. “Maar ik wil geen ruzie met Eddy en ik wil hem niet kwijt. Misschien drijf ik hem met mijn gedrag zo in de armen van de buurvrouw. Dat wil ik zien te voorkomen. Ik heb geprobeerd uit te leggen wat het met mij doet, maar Eddy wil er niks van weten. Hij vindt dat ik me heel kinderachtig gedraag en dat ik moet ophouden met jaloers te zijn. Want dat dat ook betekende dat ik hem niet vertrouwde. Onzin! Ik vertrouw hem wel, maar die flirterige vrouwen niet. Ik weet toch hoe vrouwen kunnen zijn?”

Wat vind jij? Heeft Iris gelijk en zijn veel vrouwen er op uit om haar Eddy te versieren? Of vind je dat ze het niet zo moet opblazen en zich er niet zo druk om moet maken? Wat raad jij haar aan? Praat mee in de comments onder dit artikel.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

2 reacties

Monica -

Wat ik hier uit haal is dat je niet lekker in je vel zit, aankomt zonder reden en dat je daar onzeker van wordt. Omdat jij onzeker wordt, ben je bang dat jouw vriend interesse krijgt in andere vrouwen. Hoe meer jij jaloers doet en erover begint, hoe meer problemen dit binnen jullie relatie gaat vormen. Als hij toch geen idee heeft waar jij het over hebt, dan moet dat toch voldoende zijn voor jou om te zien dat hij er gewoon geen interesse in heeft? Laat het gaan. Want wat je nu doet verpest je relatie.

Joris -

Als je man zich laat versieren door zo’n “maatje zero”-buurvrouw, dan is hij daar zelf ook bij een debet aan. Maatje zero is overigens helemaal niet wat alle mannen aantrekkelijk vinden.

Reageer ook