fb
Damespraatjes Damespraatjes

Irene Swinkels, Sex on the beach

‘Seks op het strand, graag!’ Mijmerend over mijn eigen grapje staar ik de ober na. Ik ben vast niet de enige op het afgeladen terras die denkt grappig te zijn met de Nederlandse vertaling van een populaire cocktail. Misschien ben ik ook niet de enige die hevig verlangt naar seks, al dan niet op het strand. Seks op het strand is al net zo’n luchtkasteel als de prins op het witte paard. Of net zo’n zandkasteel, om in de sfeer te blijven. Prins of geen prins, ik wil hém. Ik wil dat hij de hoofdrol speelt in het sprookje van mijn leven.

Voor de laatste keer schep ik mijn emmertje vol, druk het zand aan en keer het op z’n kop. Voldaan kijk ik naar de vier torentjes van mijn zandkasteel. Rondom de torens begin ik het zachte zand weg te schrapen met mijn handen om een beschermende gracht te maken. Daardoor stuit ik op harder en vochtiger zand. Daar maak ik de muren van tussen de vier torentjes. Met schelpjes maak ik ramen en betegel ik de romantische binnenplaats.

Daar staat hij dan, op de schelpentegeltjes. Met een Spaanse gitaar onder zijn arm, een paard onder zijn kont staat hij onder mijn raam van het Noordertorentje. Hij wacht op mij. Ik werp een blik uit het raam. Zijn grote blauwe kijkers boren dwars door me heen en bezorgen me knikkende knieën. Voordat ik zijn lokroep kan beantwoorden, begint hij een Spaanse melodie te pingelen. De staljongens beginnen ritmisch te trommelen op vaten wijn die voor de gelegenheid zijn binnengebracht. De hofdames nemen de backing vocals voor hun rekening. Ik ben klaar om me te binden aan mijn held.

Die avond is het zover: het is de bruiloft van de eeuw! Cocktails en tapa’s in overvloed. Gelach en gedans vermengen zich tot monotoon feestgedruis. Het zand kriebelt tussen mijn tenen als ik het strand op loop en mijn eigen feestje verlaat. Mijn held en ik zonderen ons af. Ik kijk achterom en hoor de muziek achter me wegsterven. Niemand volgt ons. Eindelijk heb ik ‘m voor mezelf.

Struinend door de duinen zoeken we een romantisch plekje om neer te strijken. De zilte zeelucht prikkelt mijn neus, de wind speelt met mijn haar. Net als zijn vingers, trouwens. Mijn prinsessenjurk heeft inmiddels plaatsgemaakt voor mijn naakte huid. Onder de volle maan voel ik zijn zwoele, tedere kus op mijn lippen. Ik strek me uit om me helemaal naar hem te schikken.

Ik voel dat mijn voet iets raakt en kijk op. Het Noordertorentje heb ik helemaal aan puin geschopt. De zandresten liggen verspreid over de met schelpen betegelde binnenplaats. Mijn held is in een klap verdwenen, evenals het feest, de gasten, de muziek, de tapa’s, het paard, de Spaanse gitaar, de staljongens met drums en de backing vocals. Zelfs het strand is verdwenen.

Het enige dat niet to zand is vergaan, is mijn Sex on the Beach-cocktail. Dat is de seks waar ik het mee moet doen. De ober kijkt me een beetje meewarig aan en legt de rekening voor mijn neus. ‘Zeven euro vijftig, alsjeblieft.’

Irene Swinkels

Ik ben Irene Swinkels, een levenskunstenaar van 29 lentes jong. Het belangrijkste in mijn leven is: mensen inspireren, ze met een positieve mindset naar de toekomst te laten kijken en ze een klein stapje extra te laten zetten voor een betere wereld waar men met elkaar leeft en werkt voor duurzaamheid en vrede! Ik hou van vrijheid, mijn plantjes, reizen, boulderen, schrijven, mijn vrienden en familie en India.

Reageer ook