fb
Damespraatjes Damespraatjes

IQ te koop!

iq_te_koop.jpgIQ te koop! is een openhartig, autobiografisch boek over de dagelijkse gang van zaken in een gezin met een zeer hoogbegaafd kind. Bijzonder is dat het boek deels door de nu 17-jarige dochter Ellen is geschreven en deels door de ouders Jan en Janneke Sinot. Hoe is het écht om hoogbegaafd te zijn, met alle voor- en nadelen van dien? Hoe zorg je dat je je op school niet gruwelijk verveelt, zo erg dat je er depressief van wordt? Hoe ga je om met faalangst, een meer dan gemiddeld rechtvaardigheidsgevoel of het grote verschil in ontwikkeling met leeftijdgenoten? Wat kun je als ouders doen? Welke vragen, zorgen en dilemma’s brengt het voor alle betrokkenen mee?

IQ te koop! handelt over de periode vanaf Ellens geboorte tot en met haar eindexamen: de eerste aanwijzingen van haar grote leergierigheid, de moeilijke periodes die ze doormaakte, de eerste testen en het onbegrip waar het hele gezin soms tegen moet vechten; maar ook de leuke kanten van slim zijn komen aan bod. De korte, vlot geschreven hoofdstukken vormen niet alleen een bron van herkenning voor andere hoogbegaafden en hun ouders, maar bieden ook veel nuttige informatie voor leerkrachten, (intern) begeleiders, klasgenoten en iedereen die denkt dat hoogbegaafden er vanzelf wel komen.

Het boek wordt afgesloten met een hoofdstuk waarin Ellen beschrijft wat volgens haar het ideale schoolsysteem zou zijn: een zeer actueel onderwerp, zeker nu het speciaal voor hoogbegaafden ontwikkelde Leonardo-onderwijs door bezuinigingen weer dreigt te verdwijnen. Met praktische, uitgebreide bronnen- en webadressenlijst.

Auteursinfo
Ellen Sinot (1993) is toevallig slim geboren en ontdekte dat dit zowel voor- als nadelen heeft. Haar ouders, Jan en Janneke Sinot, hebben samen een tekst- en pr- bureau. Om verveling te voorkomen, namen ze hun drie slimme dochters een jaar lang mee op wereldreis. De ultieme uitdaging!

Wat een heerlijk boek! Niet alleen voor ouders van hoogbegaafde kinderen, maar ook voor leerkrachten, vrienden en vriendinnen en iedereen die er eigenlijk te weinig over weet. Een boek om uren in te lezen, maar ook ideaal om in een ‘loos minuutje’ even te pakken. Leg hem naast je bed, op de keukentafel, bij de w.c…. Kortom: Lezen dit boek! – damespraatjes.nl

IQ te koop!
Auteurs: Ellen, Jan en Janneke Sinot
Omvang: 128 blz.
Formaat: 140 x 215 mm
Afwerking: Flexibound
ISBN: 978 90 8989 268 3
Prijs: € 12,50

Bestellen
Bestel dit boek nu op bol.com

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook