fb
Damespraatjes Damespraatjes

iPhone geheugen altijd vol? Zo los je dat op!

Een grappige situatie, een mooi uitzicht of een wel heel bijzonder tafereel… Dan wil je snel je telefoon kunnen pakken om een foto of filmpje te maken. Je grijpt in je zak, pakt hem eruit en opent de camera. Shit! Niet genoeg geheugen om een foto te maken. Jammer: het moment is inmiddels voorbij en jij hebt het niet vast kunnen leggen. Het gebeurt mij zeer regelmatig en ik wil hier toch wel eens een oplossing voor vinden.

Allereerst  is het handig om erachter te komen waardoor je geheugen vol is. Dit kan je doen door naar Instellingen > Algemeen > Opslag en iCloud gebruik > Beheer opslag. Over het algemeen zijn het de foto’s en video’s die de meeste ruimte in beslag nemen. Ook muziek neemt bij veel mensen een groot deel van het geheugen in gebruik.

Is je geheugen vooral vol door muziek?

Dan kan je een aantal dingen doen:

1. Verwijder alle muziek van je telefoon en download en streamingdienst, zoals Tidal of Spotify. Hier download je de muziek niet naar je telefoon, maar luister je het online. Dit scheelt heel wat ruimte.

2. Verwijder alle nummers die je bijna nooit luistert en houd dit goed bij.

Is je geheugen vooral vol door foto’s en video’s?

Je foto’s opslaan op je telefoon is best leuk, maar het neemt gewoon heel veel ruimte in beslag. Google Photo’s is een gratis app en website waar je ongelimiteerd foto’s kunt opslaan. Ook kan je via de app meteen de foto’s die je nu daar bewaart verwijderen uit je telefoon. Zo heb je weer lekker wat ruimte!

Lees ook: Met deze truc laadt je iPhone véél sneller op!

iPhone-sneller-opladen-760x440

 

Reageer ook