fb
Damespraatjes Damespraatjes

Interview: Roby maakte ondanks extreem slechte gezondheid elk examen, dat nu ongeldig is verklaard

Negen jaar geleden deed ik aan het Hilversumse Comenius College eindexamen. Hoewel het al een tijdje geleden is, kan ik het me nog herinneren als de dag van gisteren. Ik weet nog wat ik aanhad, welke vakken ik moeilijk vond en natuurlijk hoe blij ik was toen ik hoorde dat ik dik was geslaagd. Een tijd om nooit te vergeten dus.

Voor wie de examentijd ook een periode om nooit te vergeten is, zijn de leerlingen van de VMBO Maastricht-scholen. Er bleken onderdelen uit hun (school)examens te missen en hierdoor werden alle examens ongeldig verklaard. Ook die van de 16-jarige Roby Koreman.

Morfine om examens te kunnen maken

Het zit Roby niet mee… Na een breuk in haar middenrif, mislukte ingrepen en vervelende complicaties verkeerde Roby in zeer slechte gezondheid. Ondanks haar pijn wilde ze toch haar eindexamens maken en slagen. Door morfine te nemen wist ze de pijn te onderdrukken en alles toch te maken. Toen ze hoorde dat ze was geslaagd, had ze eindelijk weer een lichtje in haar leven. Helaas behoorde Roby tot de leerlingen waarbij het door fouten van haar school ongeldig werd verklaard.

Post op Facebook

Ze schreef een post op Facebook waarin ze haar verhaal doet en  de schoolinspectie vraagt de beslissing te heroverwegen.

Interview

Roby gaf een interview aan Shownieuws over haar verzoek en vertelt wat er allemaal is gebeurd. Bekijk het interview hier.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook