fb
Damespraatjes Damespraatjes

Interview met Milou van der Will

Milou van der Will
Actuele maatschappelijke thema’s. Die snijdt schrijfster Milou van der Will gretig aan in haar romans. In haar laatste boek ‘In mijn bloed’ krijgt hoofdpersoon Benthe Berg te maken met pedofilie. “Nee inderdaad, niet echt een sexy thema, maar ik schuw dit soort onderwerpen zeker niet”, vertelt Milou. Een heftig onderwerp, maar zeer geschikt voor een razend spannende thriller.

Haar eerste boek verscheen toen ze 25 jaar was. “Een droom kwam uit. Ik schreef een boek dat ook nog eens werd uitgegeven”, lacht Milou. Ze had eerder schrijfpogingen ondernomen, maar halverwege stopte ze er mee. Rood Licht is haar eerste boek en dat kwam vier jaar geleden uit. Daarna verschenen er nog twee. En sinds een paar weken ligt ‘In mijn bloed’, het vierde boek dat Milou (29) schreef, in de boekhandels. “Ik heb het met plezier geschreven, ik ben echt gaan houden van Benthe. Tijdens het schrijven leerde ik haar steeds beter kennen en dat voelt goed.”

Benthe is misdaadjournalist bij de krant De Vrije Pers, die verschijnt in het Noord Hollandse dorpje Ringerdam. In deze gemeente wordt een pedofiel is opgepakt. De man is leraar op de school waar haar dochter Céline naar toegaat. Een van de grootste angsten die ouders kunnen hebben, dat hun kind seksueel wordt misbruikt, wordt waarheid voor Benthe. Ze duikt in de zaak en als neemt het heft in eigen handen als geen van de ouders van de andere slachtoffertjes aangifte wil doen.

Een heftig onderwerp. “Ja, dat is het zeker”, beaamt Milou. “Ik las in de krant het nieuwsbericht van een pedo-zaak in Noord Holland. Terwijl ik het las, begon het in mijn hoofd te ratelen. Ik vroeg me af waarom je nooit iets leest over de moeders van slachtoffers. Want hoe moet je dealen met al die gevoelens die opborrelen als je hoort dat je kind is misbruikt?” De schrijfster stippelde een verhaallijn uit, en begon te schrijven. “Als ik aan het schrijven ben, gaan de personages leven en hoewel ik de grote lijnen van mijn roman uitzet, kan het zomaar een andere wending nemen.”

Milou-van-der-will-signeert-dp

Verschillende signeersessies heeft ze inmiddels achter de rug. Ze kijkt er met plezier op terug. “Ik vind het leuk mijn lezers te ontmoeten en met ze te praten. En vind het nog leuker als ze enthousiast over mijn boek zijn.” Hoewel ‘In mijn bloed’ nog niet zo lang te koop is, is de schrijfster al weer druk met het tweede deel. “Ja, en er komt ook nog een derde deel”, onthult Milou. Benthe Berg-fans kunnen hun hart dus ophalen. “En daarna zie ik wel. Misschien dat ik even een stand-alone schrijf en daarna weer een Benthe Berg-thriller. Wie weet.”

Kijk hier voor een recensie van ‘In mijn bloed’ 

Karin-van-Leeuwen-portret-gemaakt-door-Tom-m
Karin van Leeuwen (42 jaar) is in between jobs, maar drukker dan ooit. Heeft twintig jaar voor kranten gewerkt en schrijft blogs voor Damespraatjes.  Ze woont samen met Robert Brekelmans en hun twee boenders Bob en Tom in ’t Gooi. Naast schrijven is lezen een grote hobby. De andere passie is sporten; heel wat uurtjes brengt zij door in de sportschool om een spinning-, pump-, of bodybalanceles te volgen. Sinds kort is ze regelmatig op het voetbalveld te vinden om het team van haar oudste te coachen. De andere blogs van Karin op Damespraatjes vind je hier

Lees hier de persoonlijke blog van Karin: www.kaleeuw.blogspot.com

Foto Karin: gemaakt door Tom Brekelmans

 

 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook