fb
Damespraatjes Damespraatjes

Inspirerend: Alan van The Amsterdam Project helpt nu andere daklozen hun leven op de rit te krijgen

Een eigen huis, een plek onder de zon: wie wil het niet? Als je het hebt, lijkt het zo vanzelfsprekend dat je een veilige en warme plek hebt. Voor iemand die dakloos is, is dat heel anders. Wat voor de een een vanzelfsprekendheid is, is voor de ander een grote droom. En dat wordt helaas vaak pas duidelijk als je aan der lijve ondervindt hoe het is om dakloos te zijn. 

Tentje langs het spoor

Iemand die (helaas) weet hoe het is om op straat te leven, is Alan Fernando Bunsee. Door zijn gokverslaving werd hij dakloos en kwam op straat te staan. In een zelfgebouwd tentje langs het spoor ‘woonde’ en sliep hij. Geen pretje. Uiteindelijk wist Alan zich -mede door Beau van Erven Dorens programma ‘The Amsterdam Project’- uit deze situatie te werken en heeft hij zijn leven inmiddels op de rit.

Bekijk hier een fragment van Alan toen hij nog middenin alle problemen zat.

Ervaringsdeskundige

Alan wilde niet alleen voor zichzelf een beter leven, maar ook voor mensen die op dit moment nog dakloos zijn. Hij volgde een opleiding en begeleidt nu als ervaringsdeskundige daklozen, onder andere bij The Haarlem Project. “Ik vind het prachtig om te zien als mensen hun leven weer oppakken” zegt Alan tegen het Algemeen Dagblad.

Bekijk ook dit interview met NH Nieuws!

Echt heel heel knap hoe Alan zo’n zwart hoofdstuk uit zijn leven, zo’n positieve wending heeft weten te geven. Petje af!

Wat vind jij?

Wat vind jij van het verhaal van Alan? Praat met ons mee in de comments onder dit artikel. Vinden we gezellig!

 

Reageer ook