fb
Damespraatjes Damespraatjes

Insidertips in stijl van een echte Parisienne

Onlangs verscheen “Parijs in stijl”, een gids met echte insidertips van Parisienne Elodie Rambaud. Met mooie foto’s omlijst schrijft ze over haar favoriete adresjes zoals hippe designwinkels, leuke boetiekjes, de lekkere delicatesse winkels en de beste koffiebars. Voor haar werk als stiliste van diverse woon- en lifestylebladen is Elodie continu op zoek naar unieke spullen. Haar uitpuilende privé-adresboekje deelt ze nu met iedereen via deze prachtig vormgegeven gids.

Elodie-Rambaud-Florent-Drillon-dp

Ze is een échte Parisienne. Niet voor werk of studie overgewaaid uit een andere Franse regio maar geboren en getogen in Parijs. Misschien dat deze jonge en bloedmooie stiliste daarom zo’n goede neus heeft voor alles wat elegant, esthetisch en modieus is. En wat vast helpt: Elodie Rambaud woonde diverse jaren in wereldsteden als Londen en Sydney, dus ook buitenlandse trends die de stad binnendruppelen herkent ze als een van de eersten.

Nicky Bouwmeester, hoofdredactrice van het overigens ook heel inspirerende webazine frankrijk.nl en ook woonachtig in Parijs, zocht haar op voor een interview.

5 vragen aan deze inspirerende Parisienne.

Waar woon jij in Parijs?

“In het 10e arrondissement, niet ver van Place de la République en metro Bonne-Nouvelle. Een bruisende wijk die in opkomst is. Er staan diverse adresjes uit mijn buurt in het boek, zoals het leuke nieuwe Hôtel Paradis en Le Richer, mijn lievelingsrestaurant, een hip adres met heerlijk eten en Charles Compagnon, de eigenaar, is erg charmant.”

Waar vind je inspiratie?

“Op de Puces van Saint-Ouen, de grote vlooienmarkt, kan ik uren rondsnuffelen. Veel van de boetieks op deze markt zijn prachtig ingericht en je vindt er mooie brocante, antiek en basismaterialen. Maar om te ontspannen ga ik op zondagochtend hardlopen in de Tuilerieën. Het leuke van Parijs in het weekend: als je maar vroeg opstaat, dan heb je de stad voor jezelf!”

Voor wie maakte je deze gids?

“Voor iedereen die van inrichting, stijl en mooie spullen houdt. Ik heb in de loop der jaren al zoveel leuke adressen ontdekt. Sommige bij stom toeval, verstopt achterin een binnenplaats. Kleine ateliers met een savoir-faire die al generaties terug gaat. Maar ook mooie moderne plekken, die de laatste trends weerspiegelen. Ik bedacht ineens: dit soort insider-adressen willen buitenlanders ook kennen voor een weekendje Parijs.”

Wat zijn de nieuwste trends in Parijs?

“Allereerst heeft de stad eindelijk goede baristas gekregen: er zijn steeds meer koffiebars in Angelsaksische stijl waar je écht lekkere koffie kunt drinken. Verder openen er steeds meer goede cocktailbars, zoals de Artisan Paris in het 9e arrondissement. En verder groeit het aantal moderne bistro’s waar uitstekend gekookt wordt, met veel aandacht voor de producten. Ook dat is iets wat uit New York en Londen lijkt overgewaaid.”

Een favoriet adres uit je gids?

“La Maison du Pastel heeft een bijzondere sfeer. De eigenaresse volgt een eeuwenlange familietraditie en de passie waarmee ze over haar werk praat is erg inspirerend. Al die prachtige kleuren krijt maken bovendien hebberig! En een nieuwe koffiebar die erg leuk is: Café Marlette, op Rue des Martyes. Ze bakken er heerlijke taarten en muffins en er is glutenvrij brood.

Elodie-Ramboud-interieur

BESTEL DIT BOEK VAN ELODIE RAMBAUD OP BOL.COM

Over frankrijk.nl

frankrijk.nl is een inspirerend webazine, opgezet door drie enthousiaste vrouwen die graag hun kennis en ervaringen met Frankrijk delen. Zij weten hun lezers telkens te verrassen met de laatste trends en de leukste adresjes om te slapen, shoppen, eten, drinken of gewoon om te ontdekken.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook