fb
Damespraatjes Damespraatjes

In de Zara nooit meer de verkeerde maat naar het pashokje nemen? Deze hack gaat viral!

zara winkel

De Zara is al jaren een van mijn favoriete winkels. Ik woon in Bussum en daar hebben we helaas geen Zara, maar in het naastgelegen ‘dorp’ Hilversum wel. Eens in de zoveel tijd stap ik op mijn bakfiets en trap in een kwartiertje richting mijn favoriete winkel. De bak van mijn fiets is zelden leeg als ik terugga naar huis. Qua kleding kom ik dus graag in de winkel, maar er zijn ook zeker zaken waarom ik soms liever thuisblijf. Ik vind de winkels vaak heel erg druk, je mag niet altijd al je kleding mee het pashokje in én ik vind het ook niet altijd makkelijk om mijn goede maat te vinden. Gelukkig gaat voor die maat nu een hele handige hack viral. 

De combi van maar zes items mee het pashokje in mogen nemen én maten waar soms geen touw aan vast te knopen is, is natuurlijk een hele ongelukkige. Vaak heb ik van items wel drie maten nodig om de perfecte fit te kunnen vinden. Dit komt omdat de kleding van Zara soms heel groot, soms heel klein en soms precies goed valt. Maar dat is niet altijd goed te zien vanaf de hanger. Of toch wel…?

Iconen in het maatlabel

Ja, het is dus blijkbaar wél te zien of een item normaal, groot of juist klein valt. In de maatlabels in de kleding werkt Zara namelijk met drie iconen: een cirkel, een vierkant en een driehoek. Alle drie de tekens slaan op hoe het kledingstuk valt en helpt je tijdens het shoppen dus de juiste maat mee te nemen naar de paskamer. Het vierkantje betekent dat het kledingstuk normaal valt, je past dan gewoon je eigen maat. Een cirkel betekent dat het kledingstuk groot valt, je past dan een maatje kleiner. Een driehoek betekent dat het kledingstuk klein valt, je pakt dan juist een maatje groter.

Hoe zit het online?

Een goede methode voor in de winkel! Maar hoe zit het met online shoppen? Hier laten ze de iconen niet specifiek zien. Bij het inzoomen op het maatlabel in de kleding kan je het soms wél aflezen. Daarnaast heeft Zara online ook een tool waar je kunt invoeren hoe lang en hoe zwaar je bent. Op basis daarvan rolt er ook een maatadvies uit. Handig!

Kende jij deze hack al? Ik ben heel benieuwd. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel. Vinden we gezellig.

Afbeelding: Highlight ID via Unsplash

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook