fb
Damespraatjes Damespraatjes

Ilse: ‘Mijn zoon was loyaal naar zijn vriend en heeft nu straf’

Drie zonen heeft Ilse, en alle drie zijn ze compleet verschillend. Vooral haar middelste is een heel gevoelige jongen, iets dat ze zelf herkent. “Ik heb dat ook, trek me echt alles aan en wil het zo goed mogelijk doen. Ingmar is daarbij ook nog eens super loyaal wat ik een prachtige eigenschap vind maar soms werkt het tegen hem.”

Eigen karakter en willetje

Luuk, Ingmar en Sven dat zijn de zonen van Ilse en Patrick. “We zijn dol op die gasten het is soms een heel gedoe, drie van die pubers in huis, maar we hebben ook veel plezier met z’n allen.” Aangenaam verrast was Ilse toen bleek dat al die drie jongens een eigen karaktertje en willetje hebben. “Luuk is de oudste en is heel stoer. Als kind al ging hij overal op af. Dus ik dacht toen Igmar werd geboren dat hij net zo onverschrokken was. Nee dus. Ingmar is voorzichtiger en kijkt liever de kat even uit de boom. Sven is een mooie mix tussen zijn twee oudere broers.”

Sociaal diertje die Ingmar

Mooi aan Ingmar vindt Ilse zijn loyaliteit. “Misschien komt het omdat hij een weegschaal is, maar hij komt altijd op voor anderen als het nodig is en wil de boel in evenwicht houden. Tegen onrecht kan hij niet. Soms gaat hij daar best ver in, maar ik laat hem, want het maakt hem zo mooi.” Op school heeft Ingmar veel vrienden en is een graag geziene jongen. “Aan groepjes en kliekjes doet Ing niet. Hij is altijd zichzelf en een sociaal diertje. Wat er laatst op school gebeurde, heeft me echt aangegrepen.”

Hij kreeg onterecht de schuld

Want wat is er gebeurd? “Ingmar heeft in de wiskunde les straf gekregen van zijn leraar voor iets dat hij helemaal niet heeft gedaan. Wat ik heb begrepen is dat er iemand in de klas de leraar ‘paardenleuter’ noemde terwijl die man met zijn rug naar de klas stond. Hij kon dus niet weten wie dat riep maar houdt vol dat Ingmar dat was. Maar Ingmar had dat helemaal niet gezegd, het is ook geen woord dat hij gebruikt. Die leraar houdt voet bij stuk. Ingmar weet dat Daniël het heeft geroepen maar wil hem niet verlinken. Met als gevolg dat Ing zich twee weken lang om acht uur moet melden terwijl hij niets heeft gedaan.”

Om acht uur melden

Oneerlijk vindt Ilse dat en ze weet heus wel dat als kinderen op school straf krijgen het terecht is. “In dit geval weet ik zeker dat Ingmar het niet heeft gedaan en dat hij inderdaad zijn vriend Daniël in bescherming neemt. Dat siert hem natuurlijk, maar of dat nou twee weken lang om acht uur melden waard is, waag ik te betwijfelen.” Als Ingmar het verhaal thuis vertelt, gaan de haren van Ilse overeind staan. Ze raadt haar zoon aan met Daniël te gaan praten. “Ik vind dat Daniël zijn verantwoordelijkheid moet nemen en niet mijn zoon voor zijn daden moet laten opdraaien.”

Ik wil zijn moeder spreken

Ingmar denkt daar heel anders over en vindt het geen probleem. “Het is niet anders mam, zegt-ie dan. Maar dat is toch oneerlijk? Hoe moet dat dan later als hij werkt? Neemt hij dan ook de schuld van anderen op zijn schouders?” Ilse praat met Ingmar en stelt voor dat hij Daniël uitnodigt om het gesprek aan te gaan. “Daar wil hij niks van weten. Maar ik wel. Ik vind het onterecht dat mijn zoon de schuld krijgt. Ik overweeg nu om met de moeder van Daniël te gaan praten. Ik vind niet dat we dit over onze kant moeten laten gaan. Toen ik dat voorstelde werd Ingmar woest. Hij wil niet dat ik met haar ga praten of dat ik naar school ga om verhaal te halen. Ik weet het niet hoor, dit zit me zo niet lekker.”

Raad van vriendin opvolgen?

Een vriendin van Ilse vindt dat ze gewoon naar school moet gaan en moet uitleggen hoe het werkelijk is gegaan. “Ik ben het met haar eens, maar ik wil Ingmar niet in problemen of verlegenheid brengen. Geen idee wat ik ermee aan moet.”

Wat zou jij doen? Op hoge poten naar school gaan en de leraar eens even haarfijn uitleggen hoe het zit? Of vind je het belangrijk dat je kind het zelf oplost ook al is dat niet de manier die jij voor ogen hebt? Praat mee in de comments onder dit verhaal.

Foto door Kris Møklebust via Pexels

Samantha: ‘Mijn dochter vraagt steeds of we gaan scheiden’

dochter vraagt steeds of ouders gaan scheiden

De relatie van Samantha en Ian begon als een sprookje; de twee leerden elkaar op de middelbare school kennen en werden onafscheidelijk. Een aantal jaar en een dochter verder, twijfelt Samantha aan hun relatie. Ze heeft steeds vaker ruzie met Ian. “Zo erg dat mijn dochter steeds vaker vraagt of we gaan scheiden ….. VERDER LEZEN

3 reacties

Margreet -

Ik zou trots zijn op zo’n kind. Nu al volwassen. Je maakt je zorgen voor zijn toekomst? Wat Paul Liekens (NLP) zegt: “zorgen moet je wel maken”.

Fiene -

Het siert jouw zoon zeker maar ik denk dat je het hierbij moet laten. Ingmar geeft zelf aan dat hij het niet wilt dan moet je het maar accepteren.

Joris -

Straf accepteren voor iets wat ik niet gedaan heb? Meh. Wat wou die paardenleuter doen dan, me elke morgen komen halen als ik me niet zou melden?

Reageer ook