fb
Damespraatjes Damespraatjes

Alleen in relatietherapie? Ja, het is mogelijk!

Alleen in relatietherapie

Bij relatietherapie denk je al snel aan een koppel dat bij een psycholoog op de bank zit. Maar wist je dat je ook alleen relatietherapie kunt volgen? Het kan zelfs heel goed zijn voor je relatie (en jezelf natuurlijk) om alleen in relatietherapie te gaan. Bijvoorbeeld wanneer je nog kampt met een laag zelfbeeld of vertrouwensproblemen door een vorige relatie.

Door alleen in relatietherapie te gaan, begrijp je jezelf niet alleen beter, maar je partner ook. Zo kunnen jullie nog dichter bij elkaar komen. In dit artikel vertellen we je meer over individuele therapie bij relatieproblemen en hoe het bijdraagt aan een gelukkige relatie. 

Redenen om alleen in relatietherapie te gaan

Je vindt het misschien gek klinken: alleen in relatietherapie gaan. Toch is het helemaal niet zo gek als je denkt. Het komt zelfs heel vaak voor. Er zijn verschillende redenen waarom het kan helpen om individuele relatietherapie te volgen. Zo kun je bijvoorbeeld werken aan je eigen problemen zodat je een betere partner kunt worden. 

Individueel probleem

Het kan zo zijn dat relatieproblemen ontstaan door een individueel probleem. Dit kan bijvoorbeeld komen doordat jij met psychische problemen rondloopt of vertrouwensproblemen hebt door een vorige relatie. Het kan dan verstandig zijn om allereerst zelf te werken aan een individueel probleem voordat je relatietherapie met je partner start.

Twijfels over je relatie

Twijfel je over je relatie? Of weet je niet goed hoe je problemen met je partner kunt bespreken? Het kan fijn zijn om over je twijfels of zorgen te praten met een onafhankelijke therapeut. Deze kan je voorzien van advies en helpt je om alles op een rijtje te zetten.

Je partner wil niet in relatietherapie

Je wilt graag professionele hulp ontvangen voor jullie relatieproblemen, maar je partner ziet het (nog) niet zitten. Dit betekent niet dat jij niet in relatietherapie kunt gaan. Als jij behoefte hebt om over de situatie te praten, kun je dit doen met een relatietherapeut. Je kunt je verhaal kwijt en individuele therapie krijgen.

Ik wil samen met mijn partner in relatietherapie

Individueel in relatietherapie is dus helemaal niet gek. Toch is het belangrijk om je partner na een tijdje te betrekken bij de therapie. Want als jullie een gelukkige relatie willen behouden, zullen jullie hier samen aan moeten werken. 

Tijdens individuele therapiesessies worden voornamelijk individuele kwesties besproken en kun je jouw verhaal kwijt. Maar om de relatieproblemen ook echt op te lossen, zijn er twee personen nodig. Je kunt relatietherapie dus heel goed in je eentje starten, maar later wordt je partner ook uitgenodigd. Samen in therapie is het meest effectief bewezen en vergroot de kans om een gelukkige toekomst samen.

Seksuele problemen bespreken

Veel koppels ervaren seksuele problemen. Denk hierbij aan verschillen in verlangens, verminderde intimiteit en erectieproblemen. Toch wordt hier nauwelijks over gesproken. Zonde, want deze problemen zijn heel goed op te lossen met de juiste hulp. Een relatietherapeut biedt ondersteuning bij relatieproblemen die zijn ontstaan door seksuele problemen. Daarnaast helpt een seksuoloog bij het bespreken en oplossen van seksuele problemen. 

Een seksuoloog is gespecialiseerd in seksualiteit en seksuele problemen. Bij Seksuoloog Online praat je vanuit je eigen vertrouwde omgeving met een psycholoog. Je hoeft dus niet naar een fysieke praktijk, maar je ontvangt de professionele hulp gewoon thuis. Bovendien zijn alle seksuologen universitair opgeleid en hebben ze minimaal 5 jaar ervaring. Je praat dus met een echte professional met verstand van zaken.

Meer te weten komen over de iconen onder onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over! 

Foto door Vera Arsic via Pexels

 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook