fb
Damespraatjes Damespraatjes

Ik masturbeer zo’n drie keer op een dag en doe het zelfs in het toilet op mijn werk. Is dat normaal?

Beste Vera, ik heb een probleem waarvoor ik me enorm schaam. Ik ben 42 jaar, heb drie kinderen en ben getrouwd. Mijn man en ik hebben regelmatig seks. Daarnaast masturbeer ik. En daar is gelijk het probleem: ik doe dat wel twee keer, soms drie keer op een dag. Ik probeer het gevoel te negeren, maar dat lukt niet. Sterker: het lijkt wel of het steeds dwangmatiger wordt. Ik heb de behoefte ook als ik op mijn werk ben. Eerst probeer ik het gevoel te onderdrukken maar als ik dan echt niet meer houd, vlucht ik naar de wc om het te doen. Zo langzaamaan beheerst het mijn dag en heb ik het idee dat het alleen maar erger wordt. Ik weet niet wat ik hiermee aan moet. Groet, Brenda.

Lieve Brenda,

Ik snap dat je even niet weet waar je het zoeken moet. Met masturberen is niks mis. Het kan ontspannend zijn om het met jezelf te doen. Het doet niets af aan het seksleven dat je met je man hebt. Het met jezelf doen heeft veel voordelen. Vrouwen zouden het dan ook veel vaker met zich zelf moeten doen. Het is goed tegen slapeloosheid en het kan bekkenproblemen verhelpen. Als je gespannen bent, of stress hebt is het ook fijn.

Bij jou lijkt het masturberen inderdaad wat dwangmatig. Ik ben benieuwd of je gedurende moeilijke periodes het vaker doet. Dat zou namelijk kunnen duiden op onderliggende problemen.
Mensen die er last van hebben dat ze zichzelf continu moeten bevredigen, schamen zich daarvoor. Het is niet een onderwerp dat je makkelijk bespreekt. Ermee stoppen in de hoop dat de behoefte afneemt, is zinloos. Het probleem wordt dan alleen maar groter.

Laat ik voorop stellen dat zelfbevrediging gezond is. Als jij er geen last van hebt dat je drie of vier keer per dag een orgasme wilt hebben, is het ook geen probleem. Dat wordt het wel als je dagelijkse leven er onder gaat lijden. Of als je sombere gevoelens krijgt. Depressief wordt. Of als je lichamelijke klachten krijgt. Dan is het tijd om hulp in te schakelen van professionals. Instanties als Jellinek bieden hulpprogramma’s aan. Zij onderzoeken samen met jou waar die drang vandaan komt.

Ik wil je zeker geen verslaving aanpraten, want er zijn mensen die het wel vijftien keer per dag doen en zich daarbij prima voelen. Het is goed bij jezelf na te gaan hoe je erin staat. En het probleem vooral niet groter maken dan het is.

Als je een goede band met je huisarts hebt, zou je het met hem kunnen bespreken. Ik hoop dat je iets kunt met mijn advies en dat je je gesteund voelt. Het beste!

Liefs,

Vera

*In verband met privacy redenen hebben we deze namen aangepast. 

Herken je het probleem van Brenda? Heb je tips? Adviezen? Deel ze in de comments onder dit artikel.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

7 reacties

Mr.B -

Breda, als ik verteld waar je werkt kom ik je 3x perdag wel aflikken en bef ik je grondig af!
Let me know
[email protected]

Mr.B -

Ik doe het ook minimaal 3x per dag. Werk thuis of waar ik ook ben..als ik geil ben doe ik het waar ik ook ben. Ook op site met de cam aan vi dt ik opwindende.. kijken of bekeken worden.. dus die waar en wanneer je daar behoefte aan heb.. iedereen doet het dus schaam je zeker niet!

Marcel -

Hallo ,
Ik als man masturbeer regelmatig op werk , heerlijk is dat .
Voelt als ontlading.
Kan alleen maar adviseren

Taurus -

Ik ben een man en masturbeer van mijn 13 jaar een soms 3 keer per dag. Nu ben ik 86 en doe het nog altijd met veel plezier! Dus doe maar verder en geniet ervan!

John -

Brenda schaam je niet als je er echt behoefte aan heb gewoon doen luister naar je gevoel als je het niet meer wil gaat het na een tijdje van zelf over en zo niet geniet er dan van lekker fantaseren en met je eigen spelen vindt sex met mijn vriendin lekker maar er gaat niets boven om lekker alleen te zijn te fantaseren over alles wat je lekker vindt zou willen enz doet ook jouw man hoor als die alleen is en geil is onthoud dat maar ps je mag gerust weten dat ik ook over jouw ga fantaseren en me aftrek grjohn

idtis -

Laat.je gaan!

David van meeren -

Hoezo schamen voor iets wat zo lekker voelt. Ik denk dat het meer een probleem van de maatschappij is.
De natuur heeft je een heerlijk lichaam gegeven, je bent gezond, geniet er van!
Ik doe het ook en ook op mijn werk.

De maatschappij keurt het af, dat is de reden dat je je schaamt.
Ik denk dat wij mensen iets kunnen leren van de bonobo aapjes.

Reageer ook