fb
Damespraatjes Damespraatjes

Ik heb tegen mijn vriend gezegd dat ik zwanger ben, maar ben het niet. Wat moet ik doen?

Vorige maand maakte mijn vriend het uit met me. Hij zei dat ik was vreemdgegaan, wat ik natuurlijk niet had gedaan. Ik was zo bang dat hij echt bij me weg zou gaan, dat ik heb gelogen dat ik zwanger ben. Ik ben helemaal niet zwanger en nu ben ik in paniek! Meteen na het liegen ben ik gestopt met de pil in de hoop dat ik alsnog zwanger word, maar het lukt niet. Wat moet ik doen? – Shiana (19 jaar)

Beste Shiana,

Jeetje, wat zit je in een lastig pakket! Ik kan me voorstellen dat je nu niet zo goed weet wat je moet doen. Een zwangerschap naspelen is niet niks natuurlijk.

Mijn advies: vertel hem zo snel mogelijk dat je niet zwanger bent. Ik adviseer je ook om per direct weer met het gebruik van de anticonceptiepil te starten, want uit jouw verhaal maak ik op dat jullie relatie momenteel niet lekker loopt. Een relatie leunt op vertrouwen en hij vertrouwt je duidelijk niet. Ook het liegen wat jij tegen hem doet, is geen goede basis om een kind te krijgen.

Maak zo snel mogelijk schoon schip en zoek naar manieren hoe jij en je vriend aan jullie relatie kunnen werken. Als hij dat nog wil na het nieuws dat de zwangerschap nep is. Je bent nog erg jong, dus bedenk je dat je nog heel wat  jaren hebt om een kindje te krijgen. Dit moet gebeuren uit liefde en omdat je graag een kind wil, niet omdat je niet wil dat je vriend bij je weggaat.

Ik wens je heel veel succes en sterkte toe.

 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook