fb
Damespraatjes Damespraatjes

Ik heb regelmatig zin in seks, maar mijn man niet meer. Wat kan ik doen?

“Ik ben een vrouw van 45 jaar oud en ben bijna 16 jaar getrouwd met mijn man. We hebben het leuk samen, maar ik loop er steeds meer tegenaan dat we eigenlijk geen seks meer hebben. Vroeger deden we ‘het’ wekelijks, maar inmiddels is het niet vaker dan drie keer per jaar. En dat vind ik jammer, want ik vind seks met mijn man altijd erg fijn. Helaas heb ik het idee dat dit gevoel niet wederzijds is. Mijn man gaat altijd later naar bed dan ik, dus zo komt het er vaak niet van. Ook wanneer we wel tegelijk naar bed gaan, heeft hij geen zin. Ik heb al veel geprobeerd, zoals het aantrekken van sexy lingerie. Het verder op de spits drijven doe ik niet, dus ik dwing hem niet. Ik voel me toch alleen maar afgewezen. Toch ben ik er vanbinnen wel klaar mee en zou ik de seks weer terug willen brengen in onze relatie.”

Bedankt voor je openhartige verhaal! Ik weet dat er veel vrouwen zijn die tegen hetzelfde aanlopen en zich hier erg alleen in voelen. Het is daarom goed dat jij hierover begint, voor jezelf maar ook voor anderen.

Seks is iets heel bijzonders. Wanneer we net verliefd zijn, kunnen we vaak niet van elkaar afblijven. Het is spannend, nieuw en vooral heel erg opwindend. Wanneer je langer bij elkaar bent neemt deze spanning vaak langzaam maar zeker af, puur doordat je elkaar beter leert kennen en steeds meer op je gemak bent bij elkaar. Dit is helemaal niet erg en hoort er een beetje bij.

Een goede of perfecte hoeveelheid seks bestaat echter niet. Je hoort weleens dat een gemiddelde van 2 keer per week het beste zou zijn, maar naar mijn idee is daar niks van waar. Het ene stel is tevreden bij één vrijpartij per maand, de ander wil het elke dag blijven doen. Zo lang beide partners happy zijn, is het goed.

De frequentie van de seks wordt een probleem wanneer er een verschil in behoefte is. Veel vrouwen zijn in de veronderstelling dat mannen maar aan één ding kunnen denken… Seks! Toch is dat in veel gevallen niet waar. Hoewel het in veel relaties zo is dat de man vaker zin heeft dan de vrouw, is het ook regelmatig omgekeerd. Er is dus zeker niks mis met jou of je man. Toch is het vervelend en je schrijft dat je je zelfs afgewezen voelt. Dit afgewezen gevoel hebben veel vrouwen wanneer hun partner geen seks wil. Dat je je zo voelt is goed te verklaren. Door jezelf ‘aan te bieden’ voor seks, geef je je letterlijk bloot. Je stelt je enorm kwetsbaar op en dan is het niet fijn als iemand jouw toenadering niet beantwoordt. Je voelt je afgewezen en onzeker. Vooral wanneer dit vaker gebeurt.

Ik adviseer je om dit met je man te bespreken. Sexy lingerie kan heel leuk zijn, maar het is geen structurele oplossing. Ga met je man in gesprek en geef aan dat jij de intimiteit mist en vraag waarom het minder is geworden. Misschien heeft hij er zelf wel een hele logische verklaring voor, waar jullie samen wat mee kunnen. Komen jullie er samen niet (helemaal) uit, schroom dan ook niet om eens met een relatietherapeute of seksuoloog in gesprek te gaan. Soms zijn er diepere onderliggende redenen voor het ontbreken van seks, die lastig zelfstandig op te lossen zijn. Door dit op rustige wijze bespreekbaar te maken drijf je niks op de spits, maar werk je aan je huwelijk.

Ik wens je heel veel succes en kracht toe!

Herken jij dit?

Hoe gaat dit in jouw huwelijk/relatie? Praat met ons mee in de comments onder dit artikel of op Facebook! Vinden we gezellig 🙂

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook