fb
Damespraatjes Damespraatjes

Ik heb last overmatige haargroei in mijn gezicht, wat kan ik doen?

Niet alleen mannen hebben gezichtsbeharing, ook vrouwen hebben dit. Bij vrouwen is het over het algemeen in veel mindere mate aanwezig, maar het kan gebeuren dat jij een van de vrouwen bent waarbij de beharing sterker en zichtbaarder aanwezig is. Veel vrouwen vinden dit vervelend en willen graag van de haartjes af. Er zijn een aantal manieren om ze te verwijderen.

Overmatige haargroei in het gezicht

Haartjes boven je lip, haartjes op je kin, haartjes tussen de wenkbrauwen of haartjes op de wangen: het zijn allemaal plekken waar je als vrouw last van overmatige haargroei in het gezicht kunt hebben. De huid van het gezicht is erg gevoelig en ze wegscheren is vaak geen aanrader. Je kunt dan last van scheerbultjes krijgen en de haren komen vrij snel weer als stoppels terug.

Hoe haal je het weg?

Een slimmere manier om ze te verwijderen is door het gebruik van een ontharingscreme, door het te harsen of door het te epileren. Al deze methodes halen de haartjes voor een iets langere periode weg dan wanneer je ze zou afscheren. Toch zijn het geen blijvende oplossingen en komen de haartjes na verloop van tijd gewoon weer terug… En dat wil je juist niet!

Permanente oplossing

Ben je op zoek naar een permanente oplossing? Dan is het laseren van de haartjes misschien wel wat voor jou. Huidzorg Houten zegt hier het volgende over: “De ontharingslaser, de Lightsheer Diodelaser DUET produceert een zeer hoog geconcentreerde zuivere lichtbundel van een golflengte 810 nanometer. Deze lichtbundel wordt maar een fractie van een seconde op de huid uitgezonden. Het pigment van de haren absorbeert het laserlicht en zet het licht om in warmte. De warmte zorgt voor vernietiging van de voedingsbodem in het haarzakje, zodat deze niet meer in staat is om een nieuwe haar te ontwikkelen.”

Aanvullend verzekerd

Indien je aanvullend verzekerd bent, kan het zijn dat dit vergoed wordt door je zorgverzekeraar. Dit kan je het beste met de kliniek waar je de behandeling laat uitvoeren bespreken. Eerst even met je zorgverzekeraar bellen kan natuurlijk ook!

Wist je trouwens dat je deze techniek van ontharen niet alleen in het gezicht kunt inzetten, maar op veel meer behaarde plekken van het lichaam? Denk bijvoorbeeld aan je benen, oksels en bikinilijn. Zelf heb ik het nog niet gedaan, maar ik denk dat ik het in de toekomst wel zou willen doen.

Praat mee

Zou jij je graag willen laten laseren? Ik ben heel benieuwd. Praat met ons mee in de comments onder dit artikel.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook