fb
Damespraatjes Damespraatjes

Sarah: ‘Ik heb geen zin om die kerstboom op te zetten’

Op 1 december krijgt Sarah het elk jaar Spaans benauwd. Want dat betekent: de dozen van zolder sjouwen en de boom versieren. “Het gaat me steeds meer tegenstaan, ik heb gewoon geen zin meer om die boom neer te zetten. Ik kan het niet, ik wil het niet, maar mijn man wil dat ik het doe omdat zijn dochters dat zo gewend zijn en leuk vinden. Ik baal er zo van.”

Het is niet dat Sarah Kerst niet leuk vindt, maar dat decoreren van haar huis en het optuigen van de boom vindt ze een crime. “Ik kan het ook gewoon niet. Ik heb geen gevoel voor stijl. Mijn ex gaf er niet zoveel om en we pakten niet zo groot uit; twee kleine kerstboompjes in het raam, kerstkaarten aan de muur en klaar. Maar Sjoerd, mijn huidige man, is dol op Kerst. Hij wil dan ook dat ik een boom koop en het hele huis gezellig maak. Dat zijn zijn dochters gewend van huis uit en hij wil dat ze zich bij ons net zo thuis voelen.”

Krijg de slinger er niet eens in

Maar wat is Sarah haar probleem? Hoe moeilijk is het een boom neer te zetten? “Nou het begint er mee dat de vrienden van Sjoerd van goede huizen komen zeg maar en dat er behoorlijk wat geld wordt gespendeerd aan de versiering. Sommigen nemen een stylist in de arm die precies weet hoe je dat aanpakt. Ik kan daar niet tegen op. Werkelijk alles regelt zo’n stylist en de nieuwste trends van ballen en aankleding vind je terug in het huis van die vrienden. Ik kan nog niet eens fatsoenlijk een slinger in een boom doen, dat ziet eruit alsof een kleuter aan de gang is geweest.”

Verblind door talloze lampjes

Met dit soort dagen mist Sarah haar ex een beetje. “De gezelligheid zit ‘m niet in de juiste kleur en vorm ballen, maar dat zit ‘m in het samenzijn. Ik krijg de indruk dat Sjoerd niet wil onder doen voor zijn vrienden en ook wel ziet dat ik niet zo’n goed gevoel voor stijl heb. Toch wil hij dat ik het doe omdat zijn dochters het zijn gewend. De ex van Sjoerd is ook zo’n vrouw die helemaal losgaat met Kerst. Het hele huis glittert en schittert en je wordt verblind door de talloze lampjes die overal in en om hangen. Sjoerds meiden vinden dat geweldig en willen best bij ons een kerstdag doorbrengen, maar dan moet de boel wel sprookjesachtig zijn.”

Mama kan het beter

Dus trekt Sarah met grote tegenzin de dozen van zolder. “Het begint al met het kopen van een boom. Anderen hebben altijd een prachtig groene boom en ik kom thuis met een vormeloos geval. Vervolgens staat de hele woonkamer vol dozen met ballen en kerstrommeltjes en krijg ik die lampjes er niet in. En als ik na lang gehannes de sliert erin heb, doen ze het niet. Vorig jaar heb ik dagen lopen ploeteren en toen ik klaar was en de boel weer aan kant heb, was ik best trots op het resultaat. Sjoerd was lichtelijk teleurgesteld en had gehoopt dat het er wat feestelijker uit zou zien. Zijn meiden bleven maar zeggen dat het bij hun moeder thuis leuker is. Dat deed me zo’n zeer.”

Ook Sjoerd laat regelmatig merken dat hij de kerst vroeger bij zijn ex zo gezellig vond.

Ik wil op het strand liggen

Omdat Sarah wil dat Sjoerd trots op haar is, heeft ze op internet gezocht naar de trends en hoe ze het moet aanpakken. “Eigenlijk vind ik het stom dat ik dat doe, maar ik wil dat Sjoerd blij met me is en dat zijn dochters het gevoel krijgen dat ze welkom zijn. Want dat zijn ze echt wel. Ik heb alleen geen zin in die heisa. Dat je in de zomer nog naalden vindt, echt hoor ik haat dat. Volgend jaar wil ik op vakantie tijdens de Kerst. Lekker naar een warm land waar ze niet doen aan versierde bomen en waar je op 25 december met een cocktail op het strand kan liggen.”

Heb jij ook zo’n moeite met het versieren van de boom? Snap je dat Sarah er geen zin in heeft? En begrijp je ook dat ze haar best doet voor Sjoerd en zijn dochters? Hoe zou jij dit oplossen? Praat mee in de comments onder dit artikel.

Mira’s man pakte zijn koffers op oudjaarsavond en vertrok

koffers oudjaarsavond

Als versteend zat Mira twee jaar geleden op de bank. Ze had de schaal oliebollen op tafel gezet, de jongens keken televisie en haar man kwam met twee koffers in zijn handen naar beneden. “Ik vertrek. Ik houd niet meer van je.” Het waren de laatste woorden die hij dat jaar sprak. “Ik dacht dat hij een grapje maakte …..”

VERDER LEZEN

5 reacties

Olivia Cooke -

Waarom laat je Sjoerd niet helpen met de kerstversiering. Hij wilt het toch zo graag dan kan hij ook wel zijn handen uit de mouwen steken.

Rieneke -

Wil je weten hoe ik het doe? Ik heb mijn kerstkerstboom na een oproep op marktplaats door ienand die ettalleges decoreert van al mijn kerstspullen de boom laten optuigen. Ik moest wel ondertussen naar de action voor nog wat kerstspullen. Ze heeft de boom heel mooi versierd. Die zet ik elk jaar opgetuigd op de zolder. Rond kerst is het enige wat ik hoef te doen samen met mijn man de boom naar beneden te tillen. Cadeautjes liggen altijd onder de Kerstboom. Paar jaar geleden zijn we met Kerst op vakantie geweest maar de boom kon mooi blijven staan want die hoefde geen water. Cadeautjes mochten ze een week voor de Kerstvakantie elke dag uit school een cadeautje onder de boom wegpakken. Dit waren vooral cadeautjes die ze mee konden nemen op vakantie.

Mirjam -

Ik zou ook zeggen, jou kerst, jou kinderen, doe het zelf dan als je het beter kunt of laat die ex het komen doen. Ik zou niks meer doen als ze zo ondankbaar waren !

Joris -

Waarom doet Sjoerd die moeite zélf niet voor z’n dochters?

Overigens versieren wij de boom wel; we testen de lampjes vóór we ze ophangen. Veel handiger. En als je gewoon goed stofzuigt, is er in de zomer echt geen sprake van naalden vinden…

Pim -

Laat Sjoerd zelf de handen uit de mouwen steken lijkt mij!

Reageer ook