fb
Damespraatjes Damespraatjes

De Huiswerkhulp voorkomt veel ergernis

Huiswerk maken. Hoe doe je dat ook al weer? Het was iets met opschrijven in je agenda, thuiskomen en aan de slag. Frans woordjes erin stampen. Duitse naamvallen uit je hoofd leren. Wiskunde proberen te doorgronden. Maar ook: whats appen met je vriendinnen. Filmpjes kijken op youtube. Het is best nog ingewikkeld allemaal.

Eva Rensman en Hajo Schoppen besloten de helpende hand te bieden. Ze hebben het boek De Huiswerkhulp geschreven. Het zijn twee boeken; een voor leerlingen en een voor ouders. In het boek van de leerlingen die op de middelbare school zitten, worden tips gegeven om het maken van huiswerk zo aangenaam mogelijk te maken. De schrijvers behandelen verschillende manieren van woordjes leren, en hebben handige manieren om geschiedenis te leren. Het boek behandelt de vakken die op school worden gegeven, waar die vakken over gaan en hoe het huiswerk voor die vakken het beste kan worden gemaakt.

De Huiswerkhulp-leraar-worden-C

Het boek is op verschillende manieren te gebruiken; leerlingen kunnen het achter elkaar lezen, maar kunnen er ook in grazen. Wie even vast loopt met het maken van huiswerk voor wiskunde, kan het hoofdstuk wiskunde openslaan en lezen hoe het makkelijker kan.

Omdat Rensman en Schoppen uit ervaring weten dat ouders hun kinderen graag willen helpen met het huiswerk, maar niet weten hoe, schreven zij ook een deel voor ouders. “Ik weet eigenlijk niet genoeg van wiskunde”, en “Vroeger toen ik naar school ging, was het allemaal heel anders”, zeggen veel ouders. Ook gebeurt het regelmatig dat ouders tijdens het helpen met het huiswerk ruzie met het kind krijgen. Wat het huiswerk maken natuurlijk niet ten goede komt.

De huiswerkhulp -ma-ham-C

Wat een geluk dat De Huiswerkhulp verkrijgbaar is. Ouders krijgen tips hoe ze zich het beste kunnen opstellen. Of ze hun kroost moeten stimuleren of pushen. Alle tips komen uit de praktijk, zo verzekeren de schrijvers van het boek. “We hebben met veel mensen gepraat: met docenten die hun vakkennis en ervaring met ons deelden, met een onderzoeker, met een psycholoog en nog veel meer mensen die er iets van weten”, schrijven Rensman en Schoppen in het voorwoord.

De boeken zijn voorzien van grappige illustraties, zien er overzichtelijk uit en voorkomen een hoop huiswerkleed. Zowel voor ouders als leerlingen.

Bestelinfo

  • Het boek bestaat uit 2 delen, 1 voor de leerling en 1 voor de ouders
  • Beide delen samen kosten € 23,50
  • Auteurs: Eva Rensman en Hajo Schoppen
  • Uitgever: Scriptum

BESTEL DIT BOEK OP BOL.COM

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook