fb
Damespraatjes Damespraatjes

Hoop gedoe om food-foto Afghaanse vluchteling: “Dan ga je toch terug?”

Heb jij er ooit over nagedacht hoe het moet voelen om huis en haard achter te laten, je kinderen niet langer naar hun vertrouwde school te kunnen sturen en niet te weten of je jouw vrienden en familie ooit nog te zien krijgt? Het is hetgeen waar vluchtelingen mee te maken krijgen en het lijkt mij echt verschrikkelijk om ooit zoiets te moeten meemaken. Niet persé voor mijzelf, maar vooral voor mijn kinderen, die nergens om gevraagd hebben en nergens invloed op kunnen uitoefenen.

Geen feestje

Het ontvluchten van je land doe je niet zomaar. De meeste vluchtelingen doen dit dan ook alleen als het echt niet anders kan. Maar betekent veiligheid ook direct dat je een beter leven hebt? In zekere zin wel! Toch is het heus geen feestje, zo blijkt wel uit een Tweet van de Afghaanse vluchteling  Hamed Ahmadi. Hij bevindt zich momenteel in Fort Bliss, een van de bases van de Amerikaanse landmacht in El Paso en vond de maaltijden nou niet bepaald om over naar huis te schrijven.

Niet makkelijk en wenselijk

In een tweet zegt de vluchteling: “Ik klaag niet, maar dit is wat wij te eten kregen gisteravond. Het leven van een vluchteling mag dan misschien wel veilig zijn, maar nooit makkelijk en wenselijk.” Op de foto bij de tweet zie je een paar stukjes kip, fruit en twee witte boterhammen.

Kritiek

De man kan op z’n zachtst gezegd niet op veel positieve reacties rekenen. “Dan ga je maar terug naar je eigen land”, “Wij hebben je gerend en nu klaag je over eten” en “Misschien kan je de telefoon waarmee je aan het twitteren bent verkopen”, wordt er geschreven. Niet alle reacties zijn negatief. Het is niet makkelijk om je moederland te verlaten. Het spijt me om te zien dat dit het eten is dat je krijgt. Ik hoop dat het snel beter wordt”, schrijft een ander.

Wat vind jij van de post van de man? Ik ben heel benieuwd. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel. 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook