fb
Damespraatjes Damespraatjes

Honderdste editie Tour de France van start

Het is misschien een beetje raar en ook niet meer van deze tijd. Toch schaam ik me er niet voor. Als 15-jarig meisje maakte ik Tour-de-France plakboeken. Joop Zoetemelk en Gerrie Kneteman waren mijn favoriete wielrenners. Leuk om deze boeken terug te kijken en het roept bij mij herinneringen op aan radio Tour de France en in de avond op TV de samenvatting van de etappe van die dag. Beelden van wielrenners die beklimmingen en afdalingen maken op de mooiste plekken van Europa.

Frankrijk-op-de-fiets-dp

Door de Tour-de-France ging ik van Frankrijk houden en een van mijn eerste vakanties met mijn vriendje was naar Frankrijk. Wij reden onze eigen tour en na zo’n 4.000 kilometer hebben we zo veel verschillende landschappen gezien, onvergetelijk mooi én lekker (wijn, kaas en brood). Ook onze huwelijksreis hebben we toerend door Frankrijk doorgebracht en altijd weer die Tour-de-France plekjes die we aandeden.

Onlangs is de Tour de France weer gestart. De honderdste editie wel te verstaan, door alle dopingschandalen wel een jubileum met gemengde gevoelens, want wat is er veel gebeurd in het wielrennen de afgelopen paar jaar.

Voor iedereen die van Frankrijk én van de Tour houdt is er op 14 juni een bijzonder mooi boek verschenen: Het Frankrijk van de Tour van Jeroen Wielaert. Het is een extra dikke jubileumeditie vanwege 100 jaar Tour. Samen met Het Frankrijk Huis organiseren we een leuke winactie waarbij je dit mooie en dikke boek kunt winnen. Leuk voor jezelf, maar ook om weg te geven. Lees onderaan dit artikel of je het misschien zelfs hebt gewonnen.

Jeroen-Wielaert-Frankrijk-van-de-Tour-jubileum-editie-10-jaar-Tour-de-France-dp
Het Frankrijk van de Tour, Jeroen Wielaert

Dit boek is niet alleen een boeiende en persoonlijk getinte reisgids door het landschap van de Ronde van Frankrijk; het is ook een cultuurgeschiedenis van een van de grootste sportevenementen ter wereld. Het Frankrijk van de Tour is veel meer dan een wielerboek omdat de Tour veel meer is dan een wielerwedstrijd.

Volgens Wielaert is het ‘van meet af aan een wedstrijd geweest met meer dan alleen sportieve betekenis, want ook politieke en propagandistische. Die elementen zijn er onverminderd een onderdeel van’. Jeroen Wielaert reisde enkele jaren lang stad en land af in Frankrijk. Zo is een boek ontstaan dat de vele facetten van de Tour verkent en verbindt: een gids die zijns gelijke niet heeft.

Voor deze herziene editie van Het Frankrijk van de Tour, ter gelegenheid van de honderdste Tour de France, maakte hij een reis naar Corsica, het groene eiland van de Grand Départ 2013.

Over het Het Frankrijk Huis

Het Frankrijk Huis is al sinds 1994 actief als Frankrijk specialist. Het Frankrijk Huis wil graag inspireren met bijzondere en unieke vakantieadressen voor je zomervakantie, de wintersport en voor stedentrip naar o.a. Parijs en Nice. Vanwege de 100e Tour de France zetten ze een paar leuke vakantie tips voor je op een rij. Fietsend door de Luberon, langs de Maas, Alpe d’Huez, volg de route van de Tour de France op Corsica… Frankrijk is een rijk fietsland. Bijzondere natuur, goede wegen en bijzondere plekjes om te slapen. Bekijk hier de Frankrijk met de fiets tips

Winactie

De winnaars zijn:

  • Femke van Arendonk
  • Wilma van der Weele
  • Manon Eeken

Heb je het boek niet gewonnen, maar zou je het graag willen bestellen: Kijk dan hier voor de bestelinformatie

Meer Gratis spullen kijk op Gratisvoorvrouwen.nl

2 reacties

anna Wubbels -

krijg er al helemaal zin in!!!

jo v -

Viva la France!

Reageer ook