fb
Damespraatjes Damespraatjes

Hoeveel geurtjes heb jij in huis?

Ben jij iemand die iedere dag hetzelfde geurtje draagt? De geur waar inmiddels iedereen je aan herkent, je ‘signature’ parfum? Of houd je juist meer van afwisseling, en zou je het liefst iedere dag een nieuwe geur ontdekken?

Je geur aanpassen aan het seizoen

Jij kent vast ook wel iemand die al sinds je hem of haar kent altijd hetzelfde geurtje draagt. Zeker als het om een opvallend parfum gaat, zal je deze geur altijd met deze persoon associëren. Dat kan heel mooi zijn. Heb je een geur gevonden die perfect bij je past, waar je nooit genoeg van krijgt en waar je iedere dag opnieuw weer van geniet, dan kan het heerlijk zijn om deze je hele leven te dragen. Waarschijnlijk raak je er zelfs met de dag meer aan gehecht, net als je naasten, en wordt de geur echt een onderdeel van je leven.

Voor de meeste mensen geldt echter dat hun favoriete geur nogal kan variëren. Vaak hangt dit samen met het seizoen. In de lente zijn we geneigd om te kiezen voor frisse, groene of waterachtige geuren. We zoeken na een koude winter naar frisheid, naar het begin van de lente, naar de natuur die weer tot leven komt. Heb je meerdere geurtjes in huis, dan is de kans groot dat je in deze periode onbewust voor de friste varianten gaat. Laat die lente maar komen!

In de zomer kiezen we vaker voor echt zonnige parfums. Vaak kiezen we voor exemplaren met zoetige bloemen of juist typisch zomerse geurnoten als kokos, waardoor we in gedachten meteen op een zonnig strand zitten. Zomerse geurtjes zijn vaak uitbundig, vrolijk en zoet, net als de zomer zelf. Zit deze er zo halverwege september echt weer op, dan gaan we vaak al snel over op een wat zwaardere geur. De herfst en winter breken aan, en dat zijn typisch de seizoenen waarin we kiezen voor warmte, voor luxe en voor zachtheid. Musk, amber, houtachtige geurtonen; alles om de warmte waar we in deze seizoenen naar snakken te ervaren.

Voor iedere stemming of gelegenheid de juiste geur

Naast de seizoenen speelt ook je humeur natuurlijk een rol bij de keuze van een geur. Ben je vrolijk, dan is de kans groot dat je naar een dito geur grijpt. Probeer dit echter ook eens te doen op een dag waarop je je wat minder blij voelt. Omring je je met een vrolijke, frisse geur, of eentje waar je mooie herinneringen aan hebt, dan kan het zomaar zijn dat je humeur ook vanzelf opfleurt.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook