fb
Damespraatjes Damespraatjes

Hoera, Mara krijgt een baby!

Als je mij de afgelopen weken ergens hebt gezien, kan het zijn dat je een aantal dingen is opgevallen. Mijn borsten zijn van een kleine cup C uitgegroeid tot een mooie cup D, ik drink al maanden geen alcohol meer en ook de rauwmelkse kazen laat ik al heel lang staan. Om dit voor elkaar te krijgen heb ik geen borstvergroting gehad, het drinken voor altijd opgegeven of mezelf een nieuwe afvalmethode laten aansmeren. Nee, lieve mensen, ik ben zwanger!

Het grote nieuws!

Vandaag, op Valentijnsdag, ben ik precies 12 weken en 1 dag in verwachting van de nu al leukste baby die er dit jaar geboren gaat worden. Natuurlijk wisten Ward, onze families, een paar goede vrienden en ikzelf het al langer, maar we hebben er toch voor gekozen het tot deze week nog een beetje klein te houden. Het risico op een miskraam is gedurende het eerste trimester veel groter dan daarna. Ook al ga je er natuurlijk vanuit dat alles goed komt, is het toch slim om ook de andere uitkomst in je achterhoofd te houden.

Gelukkig zitten deze spannende 12 weken er nu op en mag de hele wereld het weten. Gisteravond hebben we de 12 weken echo gehad, waaruit bleek dat alles goed ging. Heel gaaf om te zien hoe dat kleine mensje zich wild door mijn baarmoeder beweegt. Zo wild dat het zelfs lastig is om een goede foto te maken. Uiteindelijk is dat wel gelukt én hebben we een mega lieve foto van de voetjes van onze kleine.

echo

Voorbereidingen

De eerste drie maanden zitten erop en we hebben nog zes maanden te gaan. Deze staan volledig in het teken van de voorbereidingen die we moeten treffen voordat het kindje er is. Zo gaan we verhuizen naar een groter huis (wel in Amsterdam gelukkig!), denk ik er al rustig over na hoe ik mijn werk ga indelen de komende maanden en lees me dagelijks in op het gebied van zwangerschapskwaaltjes, puf technieken en andere handigheidjes. Maar, deze maanden staan bovenal in het teken van genieten; het is zo bijzonder om een kindje te krijgen!

Ook mijn vriend Ward is heel blij. Het is voor hem natuurlijk allemaal nog wat minder ’tastbaar’ dan voor mij, maar dat maakt het niet minder leuk. Bij elke echo zit hij stralend naast me en hij checkt elke dag of het allemaal goed met me gaat. Ook incasseert hij redelijk wat hormonale woede uitbarstingen en weet me dan toch altijd weer aan het lachen te krijgen. Deze baby kan zich geen betere papa wensen, dat weet ik zeker!

Ben jij ook zwanger?

Je kunt het misschien al uit mijn woorden opmaken, maar ik ben in de zevende hemel. Ook met de misselijkheid en vermoeidheid valt het mee, waardoor het genieten makkelijk is. De komende maanden ga ik jullie natuurlijk op de hoogte houden! Ben jij ook in verwachting? Dan zou ik het heel leuk vinden om een berichtje van je te ontvangen waarin je mij vertelt hoe jij alles ervaart. Wie weet kunnen we nog wat van elkaar leren 🙂

7 reacties

Thabie Joy -

Congratulations my love. I’m so happy for you and your family. Many blessings to you on this new journey. <3

Giselle -

Lieve Mara, wat een verrassing! Van harte gefeliciteerd met jullie zwangerschap. Onvoorstelbaar dat Sandra en Hans nu oma en opa worden! Een heerlijk nieuwtje, you made my day! Geniet de komende tijd van alle nieuwe dingen die op jullie pad komen. Veel liefs!

José van Emmerik -

Ha Mara,
Van ????-te
Wat een leuk nieuws.

Esmee -

Hey wat leuk! Gefeliciteerd!
Ik heb je een keer ontmoet toen ik de Jill Mansell meet en greet had gewonnen haha!
Ik ben op dit moment 16 weken zwanger, maar ik had van week 4 tot week 14 extreme zwangerschapsmisselijkheid. Gelukkig is dat lekker over en kan ik er weer meer van genieten!
Donderdag heb ik een pretecho om het geslacht te bepalen, zo veel zin in!
Gaan jullie dit ook doen?

José van Emmerik -

Lieve Mara,
Wat een leuk nieuws!
Van harte gefeliciteerd ????

Romy -

Wat ontzettend leuk! Van harte gefeliciteerd!

Coby -

Mara en Ward gefeliciteerd!

Reageer ook