fb
Damespraatjes Damespraatjes

Hoe zorg je ervoor dat je tijdens je zwangerschap lekker in je vel blijft zitten?

“Een emotionele rollercoaster” is hoe ik mijn zwangerschap laatst omschreef aan een vriendin die zelf nog geen kinderen heeft. Of het helemaal de lading dekt weet ik niet. Een zwangerschap is immers zo veel meer dan een emotionele rollercoaster en beter dan dat kan ik het niet omschrijven. Want zwanger zijn en een kind krijgen… Dat is het meest bijzondere en emotionele wat ik ooit heb meegemaakt. 

De roze wolk waar veel moeders over praten herken ik absoluut. Maar, ik moet ook toegeven dat ik tijdens mijn zwangerschap meerdere malen kei hard van mijn roze wolk ben gevallen. Ik had het enorm moeilijk met alle veranderingen die mijn lichaam doormaakte, ik moest een nieuwe balans in mijn leven vinden en ook mijn relatie met mijn partner, familie en vrienden veranderde ingrijpend. Nu, ongeveer een half jaar na mijn bevalling, kan ik eindelijk met iets meer afstand terugkijken op deze periode.

Het klinkt gek, maar tijdens mijn zwangerschap heb ik maar weinig écht goede tips gehad. Veel mensen vertelde je goedbedoeld dat je het lekker rustig aan moest doen, maar slechts een aantal tips waren ook op mij van toepassing. Op de een of andere manier praten vrouwen niet zo makkelijk over onzekerheden die zij tijdens hun zwangerschap hebben ervaren. Met dit artikel hoop ik vrouwen die zwanger zijn en vrouwen die dat graag willen worden te steunen, door mijn onzekerheden te delen en dingen die mij destijds hielpen. Hopelijk heb je er wat aan! En zo niet: dan hoop ik natuurlijk dat je iets anders vindt wat jouw zwangerschap nog mooier kan maken. Want ja, boven alles is een zwangerschap écht prachtig mooi!

Googelen naar zwangerschapslichamen van andere vrouwen

Al vanaf week 12 Googelde ik driftig naar ‘pregnancy bodies’ van andere vrouwen. En ja hoor, direct stond ik oog in oog met de perfecte, bijna catalogus voorbeelden, van hoe een zwanger lichaam eruit ‘zou moeten zien’. In week 12 had ik natuurlijk nog geen buik, maar toen deze wel begon te komen en ik zag dat hij er totaal niet uitzag zoals de vrouwen op Google, voelde ik me enorm rot. Terwijl dat helemaal niks voor mij is. Ieder lichaam waar een kind in groeit of heeft gegroeid is prachtig en ziet er anders uit. Googelen naar de lichamen van anderen om jouw lichaam mee te vergelijken is zinloos. Tenzij jij er een goed gevoel van krijgt natuurlijk ;).

Tip: Kijk in de spiegel naar jouw lichaam en visualiseer dat mooie kindje in jouw buik! Als je je prettig voelt in de kleding die je draagt, voel je je ook direct beter. Kijk eens naar deze leuke outfit!

BellyFashion-jacket-denim-stonewash-by-Love2Wait-31

ⒸLove2wait, verkrijgbaar bij Bellyfashion.nl

Lekker blijven bewegen 

Bewegen is goed voor je en werkt voor mij therapeutisch. En toch heb ik het tijdens mijn zwangerschap veel te weinig gedaan. Halverwege mijn zwangerschap kreeg ik last van bekkenpijn, waarop ik van veel mensen het advies kreeg het vooral rustiger aan te doen. Goed bedoeld, maar het heeft het zeker niet makkelijker voor mij gemaakt. Ik miste mijn therapeutische hardloop-uurtjes, waarin ik alles zo lekker kon relativeren. En, ik kwam meer kilo’s aan dan ik had gewild.Blijf dus lekker bewegen, er zijn op sportscholen speciale begeleiders voor zwangere vrouwen die weten waar je op moet letten. Je zult je er alleen maar beter door voelen!

Tip: Er zijn speciale fijne sportbroeken te koop die je buik ook prettig ondersteunen.

positie sportkleding

ⒸNoppies, verkrijgbaar bij Bellyfashion.nl

Voel je beter in kleding die speciaal voor jouw mooie buik is ontworpen

Wat bij mij enorm hielp was toen ik in van de gewone kleding die ik twee maten groter kocht, overstapte naar mooie zwangerschapskleding. Ik had me niet gerealiseerd dat je door het dragen van kleding die goed aansluit, je je veel beter gaat voelen. Niet alleen omdat pasvorm beter is, maar ook zeker omdat het lekkerder zit. Een paar vriendinnen van me hebben nauwelijks zwangerschapskleding gekocht of een broek van een vriendin gedragen. Voor mij was dat toch echt anders, normaal draag ik ook geen kleding van een vriendin. Er is echt leuke kleding te koop die ook na de zwangerschap door te dragen is en waar je echt je eigen stijl mee kunt behouden. Mijn zwangerschapsbroeken waren zeker niet duurder dan mijn gewone broeken. En of je het te kort draagt? Zwangerschapsbroeken hebben elastiek in de taille en groeien de hele zwangerschap met je mee. Stiekem draag ik sommige broeken nu nog steeds, ze zitten zo lekker.

Tip: Je koopt al heel veel voor de baby, maar denk ook aan jezelf. Kijk hier eens wat een leuke kleding er is voor jou.

BellyFashion-shirt-striped-knot-by-Love2Wait-31

ⒸLove2wait, verkrijgbaar bij Bellyfashion.nl

Denk ook eens aan mooie zwangerschapslingerie

Ook het dragen van mooie, zwangerschapslingerie is belangrijk. Je lichaam verandert en ik kan me niet voorstellen dat je oude lingerie nog lekker zit. Sexy zijn kan pas als iets lekker zit en goed past. Ga daar bij het uitzoeken van lingerie dus ook voor! Het is misschien een beetje gek om je tijdens je zwangerschap sexy te kleden, maar de kans is groot dat jouw partner er alleen maar heel blij mee is. Veel mannen vinden hun vrouw nog aantrekkelijker als ze zwanger is. Jouw ronde vormen en mooie buik zijn het ultieme teken van vruchtbaarheid. Show it girl!

Tip: Tijdens de zwangerschap kan je een BH kopen die je na je zwangerschap ook als voedingsbh kunt gebruiken. Laat je bij het kopen van een zwangerschapsbh goed adviseren, er zijn best een aantal zaken waar je op moet letten. Bellyfashion kan je hier goed bij helpen.

unnamed

Ⓒcachecoeur, verkrijgbaar bij Bellyfashion.nl

Waar vind je leuke zwangerschapskleding?

Ik heb heel veel leuke kleding gekocht bij Bellyfashion. In deze webshop vind je stijlvolle positiekleding van mooie merken, zoals Noppies, Love2Wait, mama-licious en Queen mum. Verder verkopen ze prachtige zwangerschaps-/voedingslingerie en schattige kleertjes voor jouw kleine. Je kunt het online bestellen, maar het is ook zeker de moeite waard om naar de winkel van Bellyfashion in Zoetermeer te rijden, daar adviseren ze je en kun je alles uit de webshop passen.

Wat deed jij om je tijdens je zwangerschap goed te voelen? Deel jouw tips in de comments onder dit artikel. Zo kunnen we elkaar helpen!

Reageer ook