fb
Damespraatjes Damespraatjes

Hoe zorg ik ervoor dat mijn webshop klanten krijgt?

Het is altijd nog een droom van mij: een eigen webshop starten. De reden waarom ik het nog niet heb gedaan? Het kost heel erg veel tijd en je hebt mega veel concurrentie… Je hebt een goed product en laat een mooie webshop bouwen. Maar dan? Dan gaat het werk pas écht beginnen, jouw potentiële klanten moeten de webshop immers wel vinden. En hier gaat het vaak mis! Hoe zorg je ervoor dat jouw webshop klanten krijgt en jij daadwerkelijk iets kunt verkopen? Wij nemen je mee in de basis!

Goede website

Het opbouwen van een webshop waar ook daadwerkelijk dingen verkocht gaan worden, begint bij een goede website. Hij moet gebruiksvriendelijk en overzichtelijk zijn. Werk met goede zoekwoorden en meta omschrijvingen. Denk er daarnaast aan dat je foto’s van professioneel niveau moeten zijn. Als klanten jouw product niet goed kunnen bekijken, dan is de kans klein dat ze het zullen kopen. Indien je zelf geen expert op het gebied van het bouwen van websites of het nemen van foto’s bent, is het zeker aan te raden hier iemand voor in te huren. Dit kost wat meer geld dan dat je het zelf zou doen, maar uiteindelijk is het wel de enige manier hoe jouw website daadwerkelijk voldoet aan de hoge eisen die klanten momenteel stellen.

Online marketing

Vindbaarheid: het is echt het een van de belangrijkste dingen waar je over na moet denken als je een webshop begint. Zonder bezoekers op je website zal je helemaal niks verkopen en dus is online marketing een belangrijk punt van aandacht. Bij online marketing denken veel mensen aan een Facebook- en Instagrampagina, maar het is veel meer. Hoewel zichtbaarheid op sociale media natuurlijk iets doet voor je webshop, omvat online marketing veel meer elementen. Denk hierbij aan SEO (Search Engine Optimalisation), SEA (Search Engine Advertising), affiliate marketing, CRO (Conversion Rate Optimalisation), email marketing en natuurlijk het begrijpen en gebruiken van statistische gegevens uit bijvoorbeeld GoogleAnalytics. Duizelt het je nu al? Schakel dan een online marketing bureau in. Zij zullen ervoor zorgen dat jouw klanten je webshop weten te vinden!

Eigen netwerk

Last but not least: laat altijd jouw eigen omgeving weten dat je een webshop bent begonnen en vraag ze eens een kijkje te nemen. Wat zijn dingen die hen opvallen en wat zijn tips die zij geven? Neem ze serieus en doe wat met de feedback. Uit jouw eigen omgeving zullen je eerste klanten komen, behandel ze dus ook als potentiële klant. Neem alle vormen van feedback aan en overweeg er iets mee te doen. Ziet jouw netwerk dat jij ambitieus bent en een goed product verkoopt? Dan zullen zij dat ook weer in hun netwerk delen en zal jouw bedrijf groeien.

Wat is jouw ervaring?

Heb jij momenteel een webshop? Hoe probeer jij momenteel klanten te krijgen? Ik ben heel benieuwd. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel.

Reageer ook