fb
Damespraatjes Damespraatjes

Hoe ziet mijn ochtendritueel eruit?

Ik ben een vrouw die gedijt bij rust, reinheid regelmaat. Oké, die rust en reinheid zijn meestal ver te zoeken, maar met de regelmaat zit het wel goed. Dit komt niet doordat ik van nature graag in een vaste volgorde en met een speciale structuur mijn dingen doe, het komt vooral door mijn dochter. Zij dwong mij regelmaat aan te brengen. En stiekem vind ik dat dus hartstikke lekker!

Zo ook mijn ochtenden: elke dag hetzelfde. Ik sta elke dag op dezelfde tijd op, drink hetzelfde, eet hetzelfde en doe hetzelfde. In het weekend wijk ik hier soms een heel klein beetje vanaf, maar in de regel ziet ook dan alles er redelijk vergelijkbaar uit. Alles duurt alleen iets langer.

Hoe ziet mijn ochtendritueel eruit? 

6:50 uur: Mijn wekker gaat. Ward is al onderweg naar zijn werk en tijdens het wakker worden bel ik hem vaak even. We bespreken wat we die dag gaan doen, hoe we hebben geslapen en zeggen nog even dat we van elkaar houden.

7:00 uur: Ik ga heerlijk douchen met een regendouche. Deze hebben wij sinds de verhuizing naar dit huis twee jaar geleden, in de badkamer hangen en het maakt elke ochtend weer een beetje makkelijker en fijner. Ik kan hem iedereen aanraden, want je badkamer wordt een er echt soort thuis-spa van 🙂

7:10 uur: De vaatwasser uitruimen. ’s Avonds voor het naar bed gaan zet ik hem altijd aan, zodat ik er de volgende dag steeds alle spullen direct in kan zetten. Zo is het aanrecht altijd opgeruimd en schoon.

7:15 uur: Zachtjes maak ik Sophia wakker. Terwijl ze rustig ontwaakt, maak ik haar flesje melk en deze drinkt ze op in bed. Ik zet dan vast haar ontbijt klaar, elke ochtend een boterham met pindakaas en wat stukjes banaan of een handje blauwe bessen.

7:25 uur: Ik haal Sophia uit bed, verschoon haar luier, trek haar kleren aan en zet haar aan de ontbijttafel. Hier ontbijten we gezellig samen en ik lees haar een boekje voor.

7:35 uur: Sophia maakt een puzzeltje aan tafel en ik maak mij op en föhn mijn haar.

7:45 uur: Samen poetsen we onze tanden en trekken we nog wat gekke bekken in de spiegel.

7:55 uur: Tijd om te gaan! Ik pak mijn spullen, trek Sophia haar jas en schoenen aan, zet haar in de bakfiets en zet haar af bij de crèche.

8:30 uur: Ik zit achter mijn computer en ben klaar om aan de slag te gaan!

Hoe ziet jouw ochtendritueel eruit?

Heb jij ’s ochtends ook zo veel structuur nodig? Of ziet elke ochtend er bij jou anders uit? Ik ben heel benieuwd! Praat met ons mee in de comments onder dit artikel. Vinden we gezellig 🙂

 

 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook