fb
Damespraatjes Damespraatjes

Hoe word je miljonair?

Er zijn dagen dat ik ervan droom: veel geld hebben. Me financieel geen zorgen hoef te maken. Dat ik kan kopen wat ik wil. Comfortabel op vakantie kan gaan. Niet op een stuiver hoef te letten. Al jaren speel ik mee met de Staatsloterij. Won vier jaar geleden vierhonderdvierenzestig euro. Ik was de koning te rijk. Ik deelde het bedrag met mijn moeder; we hadden het lot samen gekocht. Miljonair zijn. Zwemmen in je geld. Zoals Dagobert Duck dat doet. Het lijkt me zalig.

Ja maar, geld maakt niet gelukkig joh. Hoe vaak hoor je dat niet? Ik weet het niet. Ik denk dat ik best gelukkig zou zijn. Ik weet niet of ik dan het leven leef dat ik nu leid. Gewoon mijn boodschappen op de hoek doe. Misschien laat ik het dan dagelijks thuis bezorgen. Of neem ik een manager voor mijn huishouden aan. Die het allemaal regelt. Kan ik doen wat ik het liefste doe: schrijven. En dromen.

Toch is er een aantal manieren om miljonair te worden. We hebben het voor je uitgezocht.

  1. word ondernemer. Zet een eigen business op. Kijk naar je verdienmodel. Zet de juiste mensen op de juiste plek. Durf je nek uit te steken. En ja, een startkapitaaltje is fijn. Geld maak je met geld.
  1. begin vroeg met het maken van geld. Je hebt van die kinderen die altijd geld verdienen. Kansen zien. Op Koningsdag hun spullen duur verkopen. Er meer voor krijgen dan er ooit voor is betaald.
  1. als je denkt dat je alleen met een studie aan Nyenrode op zak stinkend rijk kunt worden, heb je het mis. Bekende miljonairs zoals Bill Gates hebben hun opleiding niet afgemaakt. Zijn aan de slag gegaan.
  1. ga voorzichtig met je geld om. Wees zuinig. Geen miljonair is rijk geworden door met geld te smijten.
  1. koop het bedrijf op waarvoor je werkt. Als je werkt bij een florerend bedrijf en je weet dat de huidige eigenaar geen opvolger heeft, wacht dan je kans af. Zorg dat je in beeld bent bij de eigenaar en pamper hem of haar. De kans is groot dat je het bedrijf voor een mooi bedrag kunt overnemen. Bruis je van de ideeën? Houd die voor je tot je eigenaar bent.

Vanzelf kun je een rijke man of vrouw trouwen om probleemloos met creditcards te wapperen. Of je verkneukelen op het vele geld dat in de familie zit en vrijkomt zodra er iemand overlijdt. Maar selfmade miljonair worden lijkt ons net even leuker.

Droom jij ervan om miljonair te worden? Of ben je op weg naar een dikke bankrekening? Wij zijn heel benieuwd. Laat het weten in de comments onder dit artikel. Vinden we leuk!

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook