fb
Damespraatjes Damespraatjes

Hoe win ik het vertrouwen van mijn partner terug?

Je bent vreemdgegaan, hebt gelogen of er is iets anders gebeurd waardoor je partner je niet meer vertrouwt. Wat doe je dan? Ik zie in veel relaties om mij heen dat het vertrouwen op de een of andere manier beschaamd wordt. Dit kan over kleine of grote dingen gaan, maar als vertrouwen weg is, dan is het lastig om het weer terug te winnen. Soms blijkt het niet meer mogelijk en wordt de relatie verbroken, maar soms komt het wel gewoon goed.

Zit jij in de situatie waarin jouw partner het vertrouwen in je kwijt is? Dan hebben we hier een paar handige tips voor je. Ze worden aan ons gegeven door datingcoach Tim Veninga. Zie de onderstaande video voor een uitgebreide uitleg bij deze drie tips:

1. Als je in een relatie zit waarin je partner geen vertrouwen meer heeft in jou, vraag jezelf dan af: is dat terecht?

2. Geef het tijd

3. Focus je ook op de goede dingen van jullie relatie

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

2 reacties

En als een ZIJ is gekwetst? -

Ik neem aan dat het ook voor de ZIJ-vorm geldt. Maar hoe zit het als de partner een paar keer is vreemd gegaan…met zijn ex…. dus dat kopje koffie gaat er natuurlijk niet meer in. En hoe zit het dan als je open en bloot in zijn telefoon mag kijken en er dan achter komt dat hij zijn ex waar hij een paar keer in de relatie is vreemd gegaan, nog in zijn telefoon had staan maar dan onder een andere naam zodat hij nog contact kon houden. Ik ben nog steeds bezig, in twee jaar relatie, om hem te kunnen vertrouwen… In maart dit jaar is hij nog bij haar geweest en zegt dat ie op de bank bij haar heeft geslapen….. Omdat hij en ik in die periode weer niet even lekker gingen… Ik ben het best wel zat.. al beloofd hij nog zoveel goeds…. op een gegeven moment dan geloof ik niks meer hoe graag ik ook maar zou willen… En tussen haakjes…. Zijn ex heeft mij dus heel lang gestalkt… en tijdens het stalken ging hij met haar vreemd… toen ik hem confronteerde hiermee toen der tijd….. toen was hij zogenaamd piss off…. maar ging vrolijk verder met vreemd gaan. En dat voelde als een dolk in mijn rug. Dus tsja… nog steeds probeer ik iets van de relatie te maken maar het is best moeilijk geworden

mara -

Bedankt voor je reactie. Wat een vreselijk verhaal om te lezen zeg… Ik kan me voorstellen dat je het hier heel erg moeilijk mee hebt. In dit soort situaties kan het vertrouwen heel moeilijk en soms zelfs helemaal niet meer terug gewonnen worden. Dat kan ik vanaf hier niet beoordelen. Stel jezelf de vraag of je überhaupt nog samen met hem door zou willen. Wil je dat? Dan wordt het tijd om hard aan de slag te gaan! In dat geval adviseer ik je om contact met een relatietherapeut(e) op te nemen. Hij/zij kan jullie helpen bij het terugwinnen van het vertrouwen in elkaar.

Ik wens jullie heel veel succes en sterkte toe!

Liefs,
Mara (Damespraatjes)

Reageer ook