fb
Damespraatjes Damespraatjes

Hoe werkt een anti-diefstal rugzak?

anti-diefstal rugzak

Als ik een stedentrip maak, heb ik standaard mijn rugzak mee zodat ik er het een en ander in kan stoppen en toch mijn handen vrij heb. Het enige waar ik me een beetje druk om maak, zijn zakkenrollers. Ogen in mijn rug heb ik niet. Gelukkig zijn er anti-diefstalrugzakken te koop zodat ik zonder zorgen steden kan verkennen.

Zelfs als ik in Amsterdam ben, ben ik alert. Toen ik jaren geleden hoorde dat zakkenrollers de onderkant van rugzakken opensnijden en vliegensvlug de inhoud meenemen, werd ik alleen nog maar alerter. Helaas is het zo dat zakkenrollers nog steeds hun slag proberen te slaan en ze dit het liefst doen op drukke plekken. Je kunt ervoor zorgen dat je geen prooi meer bent voor onverlaten door te kiezen voor een anti-diefstal rugzak. Maar wat is nou de beste rugzak?

Kies je rugzak

Waar moet een goede rugzak aan voldoen? Om deze vraag te beantwoorden is het handig om te weten waarvoor je de rugzak nodig hebt. Voor elke gelegenheid is een rugzak. Scholieren die er stapels boeken in moeten vervoeren, hebben baat bij een stevige rugzak, die lekker op hun rug zit en goede schouderbanden heeft. Gebruik je de rugzak voor je werk en stop je je laptop en andere waardevolle spullen erin? Dan is de beste rugzak misschien wel een anti-diefstal rugzak.

Anti-diefstal rugzak

Een anti-diefstal rugzak is een tas die is gemaakt van een stof die snijbestendig is. Want wat zakkenrollers doen is je tas opensnijden en je spullen meenemen. Dus is het zaak de rugzak van heel stevig stof te maken waar geen mes doorheen komt. Wat een anti-diefstal rugzak ook jatbestendig maakt, zijn verborgen zakjes en ritsen. Onvindbaar voor mensen die je tas niet kennen en als je ze  al vindt, moet je uitknobbelen hoe je ze openkrijgt. Dat is veel te veel werk en dat is te tijdrovend voor een zakkenroller die zijn slag in een zeer korte tijd moet slaan.

Alarmknop in je tas

Er zijn zelfs rugzakken te koop die zijn uitgerust met een heuse alarmknop. Stel dat je in de problemen komt en je onveilig voelt, kun je een alarm laten afgaan. Die loeit zo hard dat degene die ongevraagd aan jouw rugzak zit het wel uit zijn hoofd laat om te proberen de inhoud ervan te stelen. Denk nou niet dat je dan gelijk een heel lompe, grote tas op je rug hebt. Integendeel. De ontwerpen van deze anti-diefstal rugzakken zijn subtiel en verkrijgbaar in verschillende kleuren en maten. Er zijn zelfs tassen met een aansluiting voor een USB-stekkertje zodat je stroom hebt en overal met je laptop aan de slag kunt.

Vrolijke kleuren

Dus denk bij  een anti-diefstal rugzak vooral niet aan een stugge, grote zwarte tas.  Speciaal voor al diegenen die het veel leuker vinden om een vrolijk gekleurde rugzak te gebruiken, zijn er exemplaren in mooie kleuren en verschillende vormen. Zo zijn je spullen veilig opgeborgen en matcht je tas ook nog eens met je outfit. Dat is wat je wil! Maar wat je vooral wil, is dat zakkenrollers geen kans maken. Want wie wel eens is gerold, weet hoe machteloos je je voelt. Een nare ervaring die je beter kunt voorkomen!

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over! 

Afbeelding: Tamara Bellis on Unsplash

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook