fb
Damespraatjes Damespraatjes

Hoe weet je of een ooglidcorrectie wat voor jou is?

Naarmate je ouder wordt, krijg je steeds iets vaker last van kwaaltjes. Je conditie is minder dan toen je 18 was, je herstelt minder snel van een nacht slecht slapen en ook je huid wordt steeds minder elastisch. Het gevolg van het minder elastisch worden van de huid, is dat je meer last krijgt van rimpels en dat bepaalde delen soms zelfs kunnen gaan hangen. Zoals je oogleden. 

Hangende oogleden

Hangende oogleden kunnen heel vervelend zijn. Als ze een beetje hangen is het vaak niet zo’n probleem, maar wanneer de huid echt over het ooglid heen hangt kan dat voor problemen zorgen. Denk bijvoorbeeld aan verminderd zicht, vervelende hoofdpijn en sneller moe worden. Heel vervelend natuurlijk! Wat ook niet fijn is, is dat je je niet alleen vermoeider gaat voelen, maar er ook vermoeider uitziet. Zelfs als je je eigenlijk best fris en fruitig voelt. Tijd om er wat aan te doen!

Wat kan je eraan doen?

Er zijn een aantal dingen dat je kunt doen om je hangende oogleden te verhelpen. Zo kan er wat botox rond de ogen gespoten worden die ervoor zorgt dat bepaalde spieren zich ontspannen. Dit heeft een licht liftend effect en laat hangende oogleden minder worden. Echter, dit effect is minimaal en niet iedereen reageert hetzelfde op botox. Daarnaast geeft botox geen blijvend resultaat en zal je dus regelmatig moeten terugkomen om het bij te laten werken.

Verreweg de beste en meest effectieve optie is het laten uitvoeren van een ooglidcorrectie. Middels een chirurgische ingreep wordt de overtollige huid verwijderd, waardoor hangende oogleden tot het verleden behoren. Een ooglidcorrectie is dus vooral geschikt voor mensen die blijvend van hun hangende oogleden af willen.

Lijkt dit jou wel wat?

Overweeg jij een ooglidcorrectie? Neem dan eens contact op met je huisarts of een specialist die deze ingreep uitvoert. Hij of zij kan jou het beste vertellen of een ooglidcorrectie wat voor jou is en hoe het resultaat kan worden.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook