fb
Damespraatjes Damespraatjes

Hoe voorkom je pijnlijke voeten bij het dragen van slippers?

pijnlijke voeten bij het dragen van slippers

Yes, de lente lijkt nu eindelijk echt door te breken! Na een zachte winter en een roerige maart, ben ik meer dan klaar voor de zon. Mijn melkflesbenen schreeuwen om een mooi kleurtje (zelfbruiner ladies, te veel in de zon zitten is niet gezond) en al mijn vrolijke zomerjurkjes hangen vooraan in de kast. Kom maar op met de mooie dagen! Bij mooi weer horen natuurlijk ook fijne slippers. En met fijn, bedoel ik ook echt fijn. Heb jij ook vaak pijnlijke voeten bij het dragen van slippers? Lees dan mee, want dit is echt niet nodig en vaak ook een teken dat je niet de juiste slipper draagt. Hoe voorkom je pijnlijke voeten bij het dragen van slippers? Wij leggen je het in dit artikel uit!

Goede ondersteuning

Die platte flipflops zijn hartstikke leuk, maar echt heel lekker zitten ze niet. Draag ze lekker naar het zwembad of het strand, maar kies voor dagelijks gebruik liever slippers die meer ondersteuning bieden. Kies voor een slipper met een voorgevormd voetbed en met een dikke zool die voldoende demping biedt. Ik zie zomers regelmatig hippe Birkenstock dames lopen. Deze dames zien er niet alleen cool uit, maar ze zijn ook comfortabel doordat de slippers die ze dragen voldoende ondersteuning bieden.

Wanneer draag je wat?

Als je een hike in de bergen maakt, dan doe je dat op stevige wandelschoenen. Ga je hardlopen? Dan trek je sportschoenen aan. En ga je naar een huwelijk? Dan kies je voor een nette schoen. Slippers zijn perfect voor naar het strand, zomers de kinderen naar school brengen, een rondje wandelen met de hond of om boodschappen op te doen als het buiten warm is. Kies bij een lange wandeling alsjeblieft gewoon voor je wandelschoenen. Stukken beter voor je voeten!

Hielkloven voorkomen

Als je op slippers loopt, kun je sneller last krijgen van droge plekken op je voeten. Neem aan het einde van de dag even de tijd voor de verzorging van je voeten. Maak ze goed schoon en smeer ze in met een voedende creme. Heb jij vaak last van hielkloven? Kies dan voor een voetencrème met ureum. Dit houdt je voeten soepel en hielkloof-vrij.

Op tijd vervangen

Omdat een goed voetbed en voldoende demping essentieel zijn bij slippers, is het aan te raden op tijd nieuwe slippers te kopen. Kijk elk jaar of ze nog voldoende demping bieden en of het voetbed nog genoeg support geeft. Is dat niet het geval? Dan is het tijd om te shoppen 🙂

Praat met ons mee

Je voorkomt pijnlijke voeten bij het dragen van slippers dus door voor goede slippers te kiezen, ze niet altijd te dragen en ze op tijd te vervangen. Heb jij nog goede tips? Dan horen we dat heel graag. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel. Vinden we erg gezellig.

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over! 

Afbeelding: Ellena McGuinness via Unsplash

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook