fb
Damespraatjes Damespraatjes

Hoe vind je de ideale zomerjas?

zomerjas

In elk seizoen is er weer een perfecte jas om te dragen. Zodra de temperaturen stijgen, kunnen we onze zomerjas weer aan. Maar het kan best lastig zijn om de perfecte zomerjas te vinden. Waar kun je op letten in je zoektocht? We delen onze tips.

Stijl

Allereerst is de stijl van de jas belangrijk. Ga namelijk voor dames jassen waarin jij je goed voelt. Natuurlijk is dit voor iedereen weer anders! En er zijn veel stijlen om uit te kiezen. Van een stoer spijkerjack tot een sierlijke trenchcoat. Kun je niet kiezen? Ga dan voor een paar van je favoriete stijlen, om af te wisselen. Let hierbij op de fit, want ook dit telt mee. Draag je bijvoorbeeld het liefst strakke, nauwsluitende jassen of juist lange, wijdvallende jassen? Hier kun je je keuze op baseren. Denk verder nog na over de kleur. Van een lichte tot juist een donkere jas, ook dit doet veel voor de look.

Materiaal

Kijk goed naar de materiaalsoort van een jas. Bepaalde praktische jassen zijn gemaakt van specifieke stoffen. Denk aan een regenjas dames, die bestaat uit een waterdichte stof. Ook in de zomer hartstikke handig! Het kan namelijk nog altijd hard regenen, ook op een zomerdag. Verder zijn er zomerjassen van canvas, spijkerstof of katoen te vinden – om maar iets te noemen. Met sterke stoffen kun je lang met de jas doen, waar ook leer onder valt. Voor lichtgewicht stoffen valt echter ook iets te zeggen, gemaakt van nylon bijvoorbeeld. Bedenk op die manier wat jij belangrijk vindt in de stof!

Sluiting

Als het warm is, draag je je zomerjas waarschijnlijk lekker open. Maar je wilt ‘m natuurlijk ook dicht kunnen doen. Hoe ziet de ideale sluiting van de jas er voor jou uit? Een rits is het meest praktisch. Knopen zien er vaak juist weer wat speelser uit. Of ga voor een dubbele sluiting, met zowel een rits als knopen.

Warmte

Hoe warm wil je jouw zomerjas hebben? Als je het gauw warm hebt, kun je het best voor een dunne stof gaan. Maar als je een koukleum bent, mag de jas best een wat dikkere laag hebben. Je wilt het ook gewoon warm genoeg hebben als je vroeg in de ochtend of laat op de avond de deur uit bent. Er valt zeker iets voor te zeggen om zowel een warmere als een minder warme jas in huis te halen voor de zomer: zo kun je goed afwisselen. De wat warmere jas kun je tevens als tussenjas gebruiken, en de luchtigere jas is juist puur geschikt als jas voor de warmste dagen.

Lengte

Ook de lengte van de jas telt mee. Zomerjassen zijn er zowel in een cropped design te vinden als juist in een design tot onder de knieën – of iets hier tussenin. Een langere jas is vaak net een stukje warmer. In een kortere jas kun je je weer vrijer bewegen. Ook doet de lengte natuurlijk veel voor de looks!

Afbeelding: Zeny Rosalina via Unsplash

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over! 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook