fb
Damespraatjes Damespraatjes

Hoe vergroot je de kans op een upgrade in het vliegtuig?

Onlangs ging mijn vriendin na vier weken Nederland terug naar Amerika. Samen met haar zoontje had ze een urenlange reis voor de boeg. Ik appte of ze lekker zat. “Eh, nou, het vliegtuig is overboekt, dus het is nog maar de vraag of we meekunnen,” appte ze kalm terug. Ik zou daarvan redelijk in de stress schieten, maar zij had nergens last van.

Het eind van het liedje was dat ze samen met haar mannetje een stoel had in Business Class. Heerlijk de ruimte. In dit geval was mijn vriendin er niet op uit. Vanzelf was het wel een aangenaam mazzeltje. Je kunt je kans op een upgrade in het vliegtuig vergroten. Hoe je dat doet? Wij zochten het uit.

  1. Reis op tijden dat het niet zo druk is. Bijvoorbeeld in februari. Of oktober. De kans op een upgrade is tijdens de feestdagen groter. Ook op tijden dat zakenlui minder vliegen en dus de stoelen niet bezet houden is de kans groter.
  1. Belangrijk om het voor elkaar te krijgen is dat je let op je houding. Spreek de juiste persoon op de juiste manier aan. Zorg ervoor dat je altijd beleefd bent. Onthoud dat als je een upgrade krijgt, het alleen maar om de stoel gaat. De andere extra’s vallen daar niet onder.
  1. Je ticket rechtstreeks bij de luchtvaartmaatschappij boeken helpt ook. Je kunt dan je boeking toelichten en vragen of het mogelijk is een upgrade te krijgen naar first class. Ben je een journalist die over reizen schrijft? Schroom niet dat er bij te vermelden. Kan nooit kwaad.
  1. Als je geblesseerd bent. Heb je echt ergens last van? Van je knie? Je rug? Een enorme migraine aanval? Vertel het dan aan het personeel. Reizigers met lichamelijke klachten maken meer kans op een upgrade. Je kunt het altijd proberen.
  1. Tenslotte kun je ook een upgrade kopen. Dat is het makkelijkste om zeker te zijn van een comfortabele stoel. Tevens kost deze tip het meeste geld. Maar hee, voor een beetje comfort op een lange vlucht wil je best betalen.

Zeker op lange vluchten is het het proberen waard om iets comfortabeler te reizen. Meer beenruimte is zo fijn. Mijn vriendin en haar zoontje zaten als koningen in de business class en genoten van hun mazzeltje.

Heb jij het ooit voor elkaar gekregen een upgrade te krijgen? Hoe deed je dat? We zijn heel benieuwd! Praat met ons mee in de comments onder dit artikel. Vinden we gezellig :-). 

 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook