fb
Damespraatjes Damespraatjes

Hoe stel je een aantrekkelijk profiel op een datingsite op?

Hebben jullie weleens gedate via een datingsite? Ik zelf nog nooit, maar verschillende mensen die ik ken wel. Een aantal van die mensen heeft zo zelfs de liefde van hun leven gevonden. Het is vaak even doorzetten, profielen doorspitten en heel veel afspraakjes maken, maar als het dan lukt, dan heb je ook wat. 

Maar, voordat je zo ver bent dat je ook daadwerkelijk afspraakjes kunt maken, moet je eerst een aantrekkelijk profiel opstellen. We hebben hier een aantal tips hoe je dit het beste kunt doen.

1. Kies een actuele foto waar je leuk op staat

Je foto is een van de eerste dingen waar potentiële dates naar kijken. Maak hier gebruik van! Kies een actuele foto waar je vrolijk opstaat. Een sexy foto is een wat minder goed idee als je op zoek bent naar een serieuze relatie. Het mag natuurlijk wel, maar je trekt wel andere soort mannen of vrouwen aan.

2. Wees eerlijk over jezelf en wat je zoekt

Je kan heel veel dates scoren door alles maar leuk en goed te vinden, maar zo vind je een stuk lastiger de ware. Wees eerlijk over jezelf en wees vooral jezelf. Wees ook eerlijk wat je in een partner zoekt, zo komt je date achteraf niet voor verrassingen te staan.

3. Straal positiviteit uit

Zou jij willen daten met iemand die negativiteit uitstraalt? Dikke kans van niet! Zo is het aan de andere kant ook. Hij of zij wil een vrolijk iemand, die het leven leuker en makkelijker maakt. Doe op je profiel dus geen uitspraken als: ik heb een hekel aan vliegen. Maar zeg: ik kan erg genieten van een leuke vakantie met de auto. Dat je liever niet in een vliegtuig zit kan je ook wel vertellen als jullie het hier een keer over hebben.

4. Let op je spelling

Oke, helemaal foutloos Nederlands schrijven kan niemand. Ook de beste journalisten van Nederland maken soms nog taalfoutjes. Niet erg. Maar, pas op: een profiel dat onleesbaar is door alle spel- en stijlfouten is erg onaantrekkelijk. Is spelling niet echt je ding? Vraag dan een vriend of vriendin om het even te controleren.

5.  Laat zien wat je leuk vindt om te doen

Ben je gek op surfen of kan je heel goed tennissen? Laat dit zeker merken op je profiel! Het is een goede manier om iemand al een beetje kennis met je te laten maken. Verder vinden veel mensen het heel aantrekkelijk om jou iets te zien doen wat je blij maakt.

Er zijn nog veel meer manieren om jouw datingprofiel er nog beter en leuker uit te laten zien! De website Datingsite Kiezen heeft een heel uitgebreid artikel met tips voor je datingprofiel. Ook echt even lezen dus!

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook