fb
Damespraatjes Damespraatjes

Hoe spiegel ik de selfie camera van mijn iPhone?

Smartphones worden al jarenlang uitgebracht met in ieder geval één camera aan de achterkant en één camera aan de voorkant. Met deze twee camera’s kun je zowel foto’s van de wereld om je heen maken als foto’s van jezelf. Door de jaren heen zijn veel smartphone-ontwikkelaars verder gegaan met dit concept. Zo zijn er tegenwoordig smartphones met verschillende camera’s op de voor- en achterkant van het toestel verkrijgbaar, zodat je nóg meer diverse foto’s kunt maken.

Ook met een iPhone kun je mooie foto’s maken met de camera op de achterkant, maar ook met de camera aan de voorkant van het toestel. De camera aan de voorkant wordt vooral gebruikt voor het maken van selfies, maar kan bijvoorbeeld ook worden gebruikt voor FaceTime gesprekken. Denk in elk geval aan een goede smartphone cover, zodat jouw iPhone niet zomaar kan beschadigen.

Bij veel smartphones is het standaard ingesteld dat wanneer je de selfie-camera opent, dat het beeld dan gespiegeld wordt. Het zou namelijk erg onhandig zijn als het beeld niet gespiegeld zou zijn, omdat poseren voor een selfie dan een stuk lastiger zou worden Als je een foto schiet, dan spiegelt de software de foto weer terug naar het echte beeld. De foto geeft dus weer hoe iemand anders je zou zien als hij of zij voor je staat.

Mocht dit toch niet standaard zijn ingesteld, lees je in dit artikel hoe je zelf de selfie camera van je iPhone spiegelt.

De selfie camera spiegelen

Om je selfies automatisch gespiegeld op te laten slaan indien dat nog het geval is, moet je een wijziging aanbrengen in de instellingen van je toestel. Om dit te doen, doorloop je de volgende stappen:

  1. Open je app “Instellingen”
  2. Scrol naar beneden en klik op “Camera”
  3. Onder het kopje “Compositie” staat “Spiegel camera aan voorzijde”
  4. Zet de schakelaar aan

Als je de schakelaar aan hebt gezet, dan worden je selfies voortaan automatisch gespiegeld opgeslagen. Mocht je weer de normale weergave willen zien, dan kun je dat gemakkelijk weer instellen in je Instellingen. Je volgt dan dezelfde stappen, maar dan zet je de schakelaar weer uit.

Bij het maken van selfies of voeren van FaceTime gesprekken is het belangrijk dat je je iPhone optimaal beschermd. Wanneer het toestel een keer per ongeluk uit je handen glipt, wil je niet dat het opslag kapot is. In dat kader is een hoesje met telefoonkoord een ideale oplossing. Met een dergelijk hoesje wordt het toestel namelijk beschermd tegen stoten en vallen en kan het door het telefoonkoord überhaupt niet zomaar op de grond vallen. Bovendien zul je dankzij het telefoonkoord je iPhone veel minder snel kwijtraken.

Waarom je selfie gespiegeld opslaan?

Als je naar jezelf kijkt in de spiegel, dan is wat je ziet vanzelfsprekend een gespiegeld beeld. We kijken dus normaal gesproken altijd naar een gespiegeld beeld als we onszelf bekijken en zien eigenlijk nooit hoe anderen ons zien. Wanneer je je selfies niet gespiegeld opslaat, is er een kans dat je een beetje schrikt van wat je te zien krijgt op een selfie. In je hoofd heb je namelijk altijd een gespiegeld beeld van jezelf. Als je dan een keer een niet-gespiegelde foto van jezelf ziet, dan is er kans dat je jezelf bijna niet herkent. Dit kan een reden zijn waarom je het fijn kunt vinden om je selfies gespiegeld op te slaan.

De camera op de achterkant van de iPhone

Anders dan de frontcamera kan de camera aan de achterzijde van je iPhone niet worden gespiegeld. Bij de foto’s die je met deze camera maakt, kun je het beeld zien wat voor je staat. Het zou ook niet handig zijn als je de camera op de achterzijde zou kunnen spiegelen, omdat ook de teksten gespiegeld worden weergegeven.

De functie om je selfies te kunnen spiegelen is overigens helaas niet op alle Apple iPhones beschikbaar. Het is niet duidelijk waarom de functie op de oudere modellen niet mogelijk is. Je kunt de selfie-camera wel spiegelen op de iPhones uit de X-serie en nieuwere modellen.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook