fb
Damespraatjes Damespraatjes

Hoe pak je je koffer zo efficient mogelijk in?

“Is je koffer al gepakt?” lees ik op het scherm van mijn iPhone. Mijn vriend en ik vlogen in november naar Mexico en ik was weer veel te laat met alles regelen. “Nou, hij is wel gepakt, hij gaat alleen niet dicht”, moet ik naar hem terugsturen. En dat probleem heb ik nou altijd: ik neem veel te veel mee. Zo veel dat ik na de vakantie vaak dingen moet weggooien om ruimte voor de souvenirs te maken. Kan dat nou niet anders? Ja, gelukkig kan dat!

1. Weet wat je gaat doen

Bedenk voordat je aan het inpakken begint wat er eigenlijk allemaal in de planning staat die vakantie. Heb je maar één of twee avonden waarop je netjes gekleed moet? Dan hoef je zeker geen tien avondjurkjes in te pakken. Ben je van plan te gaan snorkelen en kan je bij het hotel snorkelspullen huren? Dan hoef je niet je eigen snorkelspullen in te pakken. Reken verder uit hoeveel broeken je echt nodig hebt en denk na over de outfits die je aan wilt trekken. Zo pak je geen spullen in die je vervolgens helemaal niet gebruikt!

2. Rollen in plaats van vouwen

Misschien weet je het al, maar kleding die is opgerold neemt veel minder ruimte in dan kleding die is opgevouwen. Vouw de kleding wel op voordat je gaat rollen, want ook dit bespaart enorm veel ruimte. Ook handig: zo’n rolletje kan je op veel plekken kwijt, ook bijvoorbeeld in de schoenen of in een hoed. Zo laat je geen plekje onbenut.

3. Doe een wasje

Niet iedereen heeft hier zin in op vakantie, maar je kunt de hoeveelheid kleding die je mee moet nemen halveren door halverwege je vakantie een (hand)wasje te doen. Koop op je vakantiebestemming een fles vloeibaar wasmiddel, laat het bad vollopen met warm water en was je kleding. Veel vakantiebestemmingen hebben wel wasrekjes te leen, maar je kunt natuurlijk ook gebruik maken van het handdoek-ophangsysteem in de badkamer.

4. Vacuum zakken

Heb je veel kleding die gewoon écht meemoet, maar mag je maar één koffer mee? Dan kan je je kleding inpakken in een vacuüm zak. Dit zijn plastic zakken waarbij je je kleding luchtvrij kunt verpakken, waardoor de ruimte die de kleding enorm afneemt. Pas op: door dit trucje past er soms wel 4 keer meer kleding in je koffer, maar hierdoor neem je wel snel te veel gewicht mee. Houd dit dus wel in de gaten.

5. Gebruik één van deze andere geweldige hacks!

Er zijn nog veel meer handige trucjes om je koffer efficiënt in te pakken. Zo is het slim om als handbagage een mooie Herschel rugzak te gebruiken, in plaats van een kleine handtas. Ook hier kan je weer veel in kwijt! Benieuwd naar nog meer slimme trucjes? Bekijk eens deze video met handige hacks voor je koffer inpakken!

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook