fb
Damespraatjes Damespraatjes

Hoe overleef jij deze zomer op kantoor? Damespraatjes geeft 5 tips!

Jakkes. Kinderen vrij, je vriendinnen vrij en zelfs je baas is nergens op kantoor te bekennen. Als de temperaturen aan de andere kant van het raam tropische hoogtes bereiken, zink jij mentaal tot een all-time dieptepunt. Hoe kom jij deze zomer op kantoor door?

1. Facebook-verbod
Kijk nooit, maar dan ook echt nooit tijdens werktijd op Facebook. Het zorgt er niet alleen voor dat je aan het einde van de middag met onafgemaakt werk zit, maar je ziet ook nog eens alle blije kiekjes en status updates van mensen die wel vrij zijn. Oogkleppen op en doorwerken dus!

2. Partner pact
Stem je vakantieplannen met je partner af. In de ochtend uit bed komen is een stuk moeilijker als je partner lekker kan blijven liggen. Samen opstaan = samen genieten van de vroege zomerochtend.

3. Verwen jezelf na werk
Ook al hang je dagelijks minstens 8 uur in die kantoorstoel, als je in de avond thuiskomt is er nog genoeg tijd voor wat leuks. Plan een gezellige marshmellow avond met het hele gezin en drink als de kids naar bed zijn nog lekker een wijntje. Wedden dat je je voor even op vakantie waant?

4. Een goed begin…
Slaap ’s nachts met je gordijnen open. In de zomer wordt het al lekker vroeg licht, dus maak hier gebruik van. Het warme zomerzonnetje dat zachtjes je ogen wakker kust laat je een stuk prettiger ontwaken dan de ijspegels aan je tenen op een koude dag. Soak up the sun, baby!

5. Samen sta je sterk
Hoe cliché het ook klinkt, maar samen sta je echt sterker. Waarschijnlijk ben jij niet de enige die tijdens de hete dagen zit te zweten achter haar computer, maak hier gebruik van en sleep elkaar erdoorheen. Neem om de beurt een lekkere fruitsalade voor bij de lunch mee, geef elkaar elke woensdag een snelle massage en verdubbel de hoeveelheid alcohol op de vrijmibo.

Heb jij nog een leuke tip? Wij horen ze graag!

 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

3 reacties

Adolfo Gregory -

Regen en nog eens regen. Komt me werkelijk de strot uit, al die regen. Elke morgen, als ik de rolluiken omhoog trek zie ik steeds hetzelfde beeld, trieste beeld van een doorweekte wereld. Maar goed, hier moet ik gewoon doorheen, maar het duurt nog zo lang voordat de lente begint. Na het ontbijt ga ik bloggen en begint Marij al met poetsen. Als mijn blog op het internet staat help ik mee met boven poetsen en het bed verschonen. Uiteraard is er daarna een cappuccino. Na de lunch doet Marij een dutje en ga verder werken aan mijn beeld. Schiet nu lekker op en dus heb ik bijna een kant van het beeld klaar. Ziet er goed uit, al zeg ik het zelf. Als Marij wakker wordt drinken we samen een cappuccino. Vandaag maak ik weer kipfiletblokjes met champignons en paksoi, lekker. Na de afwas maken we ons op voor de finale van het LVK. Beginnen met een cappuccino met wat lekkers erbij en daarna drinken we de hele avond cocktails, heerlijk. Natuurlijk nemen we ook wat te snoepen, maar niet teveel, want we moeten op ons gewicht blijven letten. Er zijn een paar mooie, hele mooi carnavalsliedjes te zien en te horen bij deze finale van het LVK. Onze favoriet komt uit Sittard, maar er zijn er meer die heel mooi zijn. Het is genieten, jammer dat we er niet live bij kunnen zijn, wat een fijne en gezellige sfeer daar in die hal. De puntentelling van de jury is zenuwslopend en onze favoriet eindigt in de middenmoot. La Bamba wint en dat is ook verdiend, stond bij ons ook hoog aangeschreven. Na een schitterende carnavalsavond thuis op de bank gaan we moe, maar ook voldaan naar bed.

Tessa Faber -

Plan ook vrije dagen in helemaal alleen voor jezelf. Zonder kinderen of partner dus (buiten de vakantie om bijv.) En doe dan iets lekkers voor jezelf: dagje sauna ofzo. Dan heb je iets om je op te verheugen!

Reageer ook